• Načítám...
>

V Metropolitním očkovacím centru probíhá testovací provoz

  • 24. března 2021,
  • 16:46,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Zkušební provoz v Metropolitním očkovacím centru prozatím funguje bez problémů. Zatím byli naočkováni strážníci městské policie a teď jsou na řadě klienti sociálních služeb a jejich ošetřovatelé. Po Velikonocích by měl v očkovacím centru začít ostrý provoz, kdy denně naočkují až 1 000 lidí.

Reklama

V Metropolitním očkovacím centru v Kongresovém centru Praha probíhá testovací provoz. Každý den tu zatím naočkují zhruba dvě stovky lidí.

"V tom prvním dni v pondělí jsme začínali s městskými strážníky. Z toho důvodu, že na nich bylo potřeba vyzkoušet, jak ten provoz může fungovat a doladit ty největší problémy, pokud by nastaly. Od včerejška až do pátku, čili čtyři dny tady probíhá očkování lidí s postižením a těch, kteří se o ně starají," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Na očkování dorazila třeba i Marie Fröhlichová.

"Dělám osobního asistenta starým lidem, kteří jsou občas už dost nemocní, takže na sobě nemůžou mít celý den respirátor. Přestože je většina z nich očkovaná, tak je to taková dvojitá ochrana, kdy jsem očkovaná já a kdy jsou očkovaní oni," řekla Marie Fröhlichová, sociální pracovnice. 

Příští týden bude Metropolitní očkovací centrum zavřené a budou se tu dolaďovat poslední detaily.

"Abychom hned po Velikonocích mohli zahájit ten ostrý provoz, také tady vznikne čas pro registraci a vydání toho termínu v tom rezervačním systému, takže budeme připraveni," řekla Milena Johnová. 

"Z mého pohledu je důležité, že se zdá, že nebude žádný problém se zásobováním tohoto Metropolitního očkovacího centra vakcínami," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.  

Od úterý šestého dubna se tak toto Metropolitní očkovací centrum stane místem s největší kapacitou očkování v Praze. A denně tu dostane vakcínu až tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu