• Načítám...
>

Zoo Praha vstoupila do nové sezóny netradičně

  • 29. března 2021,
  • 10:11,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Devadesát let uplyne letos od otevření pražské Zoo. Vstup do nové sezóny tu ale letos museli oslavit bez lidí. Zahrada je totiž kvůli vládním opatřením stále uzavřena.

Reklama

Za běžných okolností by poslední březnový víkend patřil v pražské Zoo slavnostnímu zahájení sezóny. Kvůli vládním opatřením je ale zahrada od 18. prosince uzavřena a start sezóny se proto musel letos obejít bez návštěvníků.

"My jsme hlavně během této sezóny chtěli připomínat 90. výročí Zoo Praha, to měl být takový leitmotiv. Nakonec jsme se toho aspoň pro tohle období vzdali a třeba se k tomu vrátíme v létě nebo v podzimních měsících, protože na 28. září připadá to hlavní výročí. Pochopitelně ta zoo bude pro návštěvníky plná překvapení, koneckonců slůňata povyrostla, spousta lidí ještě neviděla ďábly medvědovité, kteří se naučili chodit do těch výběhů a je na ně úžasný pohled. Je tu spousta dalších mláďat," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

V den, kdy měla být sezóna zahájena, byla pražská Zoo kvůli vládním opatřením uzavřena již 200. den. Během této doby se zahrada setkala s obrovským zájmem o pomoc ze strany nejen obyvatel hlavního města.

"Děkuji každému, kdo už pražské Zoo nějakým způsobem přispěl. U nás to jsou adopce a sponzoringy zvířat, to je tradiční projekt, ale od loňského listopadu provozujeme také tzv. stravenky pro zvířata, kde i ti, kdo nám chtějí pomoci, kupují krmné dávky pro vybrané druhy zvířat a obdrží na to takový poukaz podobný stravence, kterou známe z našeho běžného života," řekl Miroslav Bobek.  

A jakým zvířatům lidé nejčastěji stravenkami přispívají?

"Dlouho byl ve vedení ďábel medvědovitý, to je dnes naše veliká celebrita. Postupně se tam vyšvihl fenek, což je velmi atraktivní zvíře a mělo docela silný lobbing na sociálních sítích. Hodně se také kupují stravenky třeba pro gorily, které možná stále vedou v té získané částce. Obecně se dá říci, že jsou to taková atraktivní a známá zvířata, o která je největší zájem," řekl Miroslav Bobek. 

Mimo zakoupení stravenek můžete pražskou Zoo podpořit také např. nákupem suvenýrů. Ten v současné době probíhá pouze prostřednictvím e-shopu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu