• Načítám...
>

Videa ze Zoo Praha mají úspěch

  • 29. března 2021,
  • 8:50,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Krátká videa ukazují život zvířat v Zoo Praha. A to prostřednictvím nového Youtube kanálu pod názvem Krátce ze zoo. Videí je v současné době více než 1 100 a natáčí je převážně ošetřovatelé.

Reklama

Nakouknout do zázemí pražské Zoo mají již téměř rok možnost lidé prostřednictvím videí na YouTube. Ve více než 1 100 videích se můžete seznámit nejen se zvířaty ze zoo, ale také s péčí o ně.

"Když byla zoo poprvé zavřená - loni v březnu, tak jsem vyšel z té správní budovy, viděl jsem ten zavřený vchod a tu prázdnou zoo a impulzivně jsem natočil na mobil první krátké video, které jsem dal na sociální sítě. Překvapilo mě, jaký vzbudilo zájem, tak jsem udělal ještě další a pak mi videa začali posílat i naši chovatelé. Vzápětí jsme zřídili kanál na Youtube, který se jmenuje Krátce ze zoo a který funguje dodnes," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Videa pravidelně přidávají chovatelé, kteří natáčí své svěřence. Mnohdy tak diváci mají možnost vidět i to, co by běžně při návštěvě v zoo neviděli.

"Je to velmi zajímavý pohled do té zoo. Nejen že se otevírá zájemcům - alespoň virtuálně, ale že ten pohled je v jistém smyslu i unikátní, protože naši chovatelé o těch zvířatech vědí nejvíce a mají k nim nejblíže. Některá ta videa jsou opravdu výjimečná," řekl Miroslav Bobek. 

Videa nebývají pouze zajímavá a poučná. Mnohdy není nouze ani o vtipné záběry.

"Já jsem představoval divákům našeho lachtana Melouna a Meloun mi v nepozorované chvíli chytl ten služební telefon a rozkousal ho. Melounovi se nic nestalo, ale telefon to odskákal," řekl Jakub Mezei, vrchní chovatel tučňáků a lachtanů. 

Každý den bývá přidáváno i několik videí. Zhlédnout je můžete na YouTube kanálu Krátce ze zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu