• Načítám...
>

Nová kniha ukazuje fotky ze ztichlé zoo

  • 29. března 2021,
  • 10:58,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Novou fotografickou publikaci pod názvem Ztichlá zoo představila pražská Zoologická zahrada. Kniha mapuje období, kdy musela být zahrada kvůli vládním opatřením uzavřena. K vidění je ale také např. několik zásadních momentů loňského roku. Ať se jedná o narození dvou slůňat, orangutana a stovky dalších mláďat nebo např. otevření Darwinova kráteru a představení ďáblů medvědovitých.

Reklama

Ztichlá zoo. Tak se jmenuje nová kniha pražské Zoologické zahrady. Fotografie v ní zachycují období od začátku března 2020 do konce února 2021, kdy musela pražská Zoo na skoro polovinu tohoto času uzamknout své brány.

"Mě to napadlo někdy na počátku února, kdy jsem dával nějakou fotografii na instagram a řekl jsem si, že je škoda, že ty fotografie a hlavně fotografie Petra Hamerníka jenom tak protékají tím webem a sociálními sítěmi a napadlo mě, jestli by nebyl zájem právě o knížku fotografií z té doby koronavirové krize. Knížku fotografií, de facto toho, co lidé neviděli v zoologické zahradě nebo viděli jen málo a okrajově. Udělal jsem si takový průzkum, konzultoval jsem to s kolegy a domluvili jsme se, že jí uděláme a velmi rychle jsme jí udělali," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Kniha byla představena přesně 200. den zavření zahrady a pokřtít ji přišli také pamětníci, kteří dlouhá léta v zahradě pracovali.

"Já bych jí přála, aby zůstala jediná a aby nebylo nutné dělat další takovou podobnou knihu. Aby další fotografická kniha o pražské Zoo byla mnohem radostnější, protože je pravda, že za více než půl století ta zahrada takhle dlouho zavřená a bez návštěvníků nebyla a zoologická zahrada bez návštěvníků je skoro ještě horší než zoologická zahrada bez zvířat," řekla Romana Anděrová, pamětnice. 

V knize je k vidění také několik zásadních momentů loňského roku. Ať se jedná o narození dvou slůňat, orangutana a stovky dalších mláďat nebo např. otevření Darwinova kráteru a představení ďáblů medvědovitých. Kniha Ztichlá zoo je k zakoupení v e-shopu pražské Zoologické zahrady a veškerý výtěžek putuje na její provoz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu