• Načítám...
>

Rekonstrukce terasy na Budějovické začne brzy

  • 29. března 2021,
  • 14:16,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Oprava terasy na Budějovické by měla začít už v příštím měsíci. Výběr zhotovitele rekonstrukce schválili pražští radní. Celá rekonstrukce by měla trvat 180 dní a vyjde na zhruba 32 milionů korun.

Reklama

Jedna z největších ostud Prahy by měla zmizet. Už brzy by se měla začít opravovat terasa na Budějovické. Výběr zhotovitele posvětila rada hlavního města a letitý problém by tak mohl být už brzy vyřešen.

"Byla tam komplikovaná dohoda mezi vlastníky, městu patří ta terasa, ale terasa je zakotvená do sousedních budov, do DBK, České spořitelny a do té nosné konstrukce metra. Právě z tohoto důvodu bylo poměrně složité se domluvit na harmonogramu a vůbec způsobu opravy," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

"Já jsem rád, že se posune k řešení ta terasa na Budějovické, se kterou si předchozí reprezentace nevěděla rady," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Rekonstrukce zchátralé terasy bude komplexní.

"Jsou poničené ty povrchy. To znamená pochozí část, ale je pohoršená i statika, takže tam bude probíhat zpevňovací práce té statické části, která bude zasahovat i z menší části do těch zmíněných dalších objektů. Je to oprava, nikoli instalace nové, takže ten výsledný stav by měl vypadat jako to znali návštěvníci třeba 20 let zpátky, když to ještě nebylo plné těch různých omezení," řekl Jan Chabr. 

Opravy by měly začít už v dubnu a podle radního Jana Chabra potrvají 180 dní.

"My jsme to soutěžili otevřeným výběrovým řízením, kdy kritériem byla z 80 % cena, z 20 % délka dodání. Zvítězila nabídka s nejnižší cenou, která byla zhruba 32 milionů korun bez DPH," řekl Jan Chabr. 

Kompletně by tak celá terasa měla být opravena a zpřístupněna už na podzim tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu