• Načítám...
>

Praha odpustí nájemné za předzahrádky

  • 29. března 2021,
  • 16:29,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha se rozhodla pomoci pražským podnikatelům a v dubnu a květnu odpustí hlavní město nájemné za předzahrádky. V dalších měsících by pak nájemné mělo být pouze symbolické. Záměr schválila rada hlavního města.

Reklama

Hlavní město bude i nadále podporovat pražské podnikatele. Radní se tak rozhodli, že odpustí restauracím část nájemného za předzahrádky.

"Restaurační provozy mohou fungovat pouze v režimu okének, nicméně já pevně věřím, že jako první se v restauracích zpustí právě předzahrádky a tím, že nevíme, kdy to bude, tak jsme i na příští dva měsíce odpustili nájemné za užívání těchto předzahrádek, to znamená do konce května," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Během tohoto období se pak radní Jan Chabr setká se zástupci restauračních asociací a domluví se s nimi, v jakém režimu budou pokračovat dál. Část restauratérů totiž tvrdí, že úplným odpuštěním nájmu na celý rok by mohly být znevýhodněny ty restaurace, které předzahrádky nemají.

"Co se týká našeho pohledu, pakliže bude nájemné, tak to nájemné bude symbolické oproti výši, která byla v roce 2019," řekl Jan Chabr.

Jakákoliv podpora podnikatelů je podle primátora velmi důležitá i proto, že koronavirus je pro pražské podnikatele velkým problémem.

"Patří k těm nejpostiženějším skupinám v této pandemii Covid - 19 a město na ně od počátku myslelo jak odpouštěním nájmů, tak těmi předzahrádkami a nebo programem Covid Praha, kdy jsme rozdali úvěry. Zdá se, že to podnikatelům skutečně pomohlo v té správné chvíli," řekl Zdeněk Hřib. 

Nájemné podnikatelům neodpouští jen hlavní město, ale i městské části, které se snaží pomáhat třeba i jinými způsoby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu