• Načítám...
>

V Kunraticích vyrobí miliony respirátorů měsíčně

  • 1. dubna 2021,
  • 6:20,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až 4 miliony respirátorů vyrobí v pražských Kunraticích. Právě tady jsou umístěny výrobní linky, které daroval Tchaj-wan České republice.

Reklama

Pražský primátor Zdeněk Hřib navštívil spolu s předsedou senátu Milošem Vystrčilem halu, ve které se vyrábí respirátory. Jejich produkci tu zajišťují celkem 4 výrobní linky, které daroval Tchaj-wan České republice.

"Dnes jsme měli možnost vidět v akci ty čtyři linky s Tchaj-wanu, jak vyrábějí z ryze českých komponent ty respirátory přímo tady u Prahy, takže si myslím, že je to fajn, že se to podařilo zrealizovat. Je to důkaz toho, že ta spolupráce i ta návštěva na Tchaj-wanu měla smysl," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Ve výrobní hale v pražských Kunraticích vyprodukují několik milionů respirátorů měsíčně. Jejich výroba je plně automatizována.

"Tchaj-wanské linky mají kapacitu každá z nich přibližně 1 milion kusů měsíčně při provozu 24/7. Tato kapacita, tím že máme 4 linky, je na úrovni 4 milionů kusů. Tchaj-wanské linky jsou plně automatické, díky tomu je možné snížit množství obsluhy. Ten počet lidí se redukuje přibližně z 12 na 3. Jedná se poměrně o velikou úsporu," řekl Matěj Buzgo, ředitel InoCure. 

Všechny vyrobené respirátory prochází testováním. To musí probíhat podle evropských norem.

"Je určená na testování záchytů olejových a solných částic. Tato metodika byla vytvořena zejména pro ochranu pracovníků na pracovištích. To znamená různých brusičů, ochrana proti prachu, proti olejům, ale i virům," řekl Matěj Buzgo. 

Jedním z odběratelů, který respirátory z Kunratic nakupuje, je například přímo pražský Magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu