• Načítám...
>

PVK začínají s deratizací stokové sítě

  • 8. dubna 2021,
  • 8:56,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražští potkani budou opět pod tlakem deratizátorů z PVK. Začíná totiž celoplošná pražská deratizace stokové sítě. V hlavním městě je totiž několik milionů potkanů a jejich počet se musí každoročně razantně regulovat.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace vyrážejí navzdory nouzovému stavu do boje s potkany. Startuje totiž celoplošná deratizace pražské stokové sítě.

"Bude to probíhat tradičně s výjimkou toho, že naši pracovníci budou dodržovat všechna bezpečnostní opatření dané nouzovým stavem," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK. 

Tradičně se i s deratizací začíná v samém centru hlavního města.

"Začínáme na MČ Praha 1, například v okolí Národní třídy, Rytířské ulice a pak budeme dále postupovat do dalších lokalit, které máme vytipovány jako rizikové," řekl Tomáš Mrázek. 

Deratizátoři PVK ošetřují kanalizační vstupy každoročně od dubna až do konce října.

"Od toho dubna do konce října ošetříme 13, 5 tisíc kanalizačních vstupů. Do každého toho vstupu se dává zhruba 1 kg té návnady. Pracovníci za jeden den ošetří zhruba 40 - 50 kanálů," řekl Tomáš Mrázek. 

Pražská kanalizační síť je domovem několika milionů potkanů a proto je řízená deratizace velice důležitá.

"Říká se, že na každého Pražana připadá 4 - 5 potkanů a my se tou deratizací snažíme ten daný stav udržet na nějaké přijatelné míře," řekl Tomáš Mrázek. 

K hubení potkanů PVK používají přípravek Hubex, jedná se o požerové nástrahy vhodné do vlhkého prostředí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu