• Načítám...
>

Pražská tržnice je opět v provozu

  • 12. dubna 2021,
  • 11:39,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Vláda rozšířila seznam obchodů a provozoven, které mohou znovu začít poskytovat své služby. Jedno z míst, které v pondělí 12. dubna obnovilo činnost, je i farmářský trh v hale 22 v Pražské tržnici.

Reklama

Pražská tržnice znovu nabízí lidem také čerstvou zeleninu, ovoce a další produkty. S koncem nouzového stavu se otevírá hala 22, do které se vrátili trhovci. Většina neskrývala radost, že může opět prodávat.

anketa

Holešovické trhy se vrátily do provozu za zpřísněných hygienických opatření, která platila ještě před úplným uzavřením. Na jejich dodržování dohlíží také pracovníci ostrahy.

"V hale jsou všichni prodejci instruováni, že musí mít respirátory, musí mít dezinfekci na stole, kterou nabízí nakupujícím a do haly má přístup jen omezený počet lidí, aby se dodržel limit jedna osoba na patnáct metrů čtverečních prodejní plochy. Máme tady security, která na to dohlíží a pouští lidi tak, aby jich bylo opravdu jen ten počet. Nakupující jsou instruováni, že musí mít respirátory a musí dodržovat rozestupy, které jsou i vyznačené na zemi od jednotlivých stánků," řekl Michal Tošovský, kurátor a manažer rozvoje Pražské tržnice. 

Někteří stánkaři ale na pondělním znovuotevření své zboží nenabídli. Podle vedení tržnice nestihli na nastalou situaci zareagovat. Měli by ale svým zbožím nabídku doplnit v následujících dnech. Tržnice s čerstvými potravinami v hale 22 byla zavřena kvůli vládním opatřením v lednu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu