• Načítám...
>

Pražská Zoologická zahrada je znovu otevřena

  • 12. dubna 2021,
  • 15:39,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Pražská Zoologická zahrada je znovu otevřená. Návštěvníci se ale budou muset vypořádat s celou řadou omezení. Například zavřené jsou zatím všechny vnitřní pavilony a restaurace a po celém areálu se musíte pohybovat s respirátorem nebo nanorouškou. Zvířata se ale podle chovatelů už na návštěvníky těší.

Reklama

Několik měsíců byly kvůli pandemii korovnaviru pro veřejnost úplně zavřené, teď se znovu brány pražské Zoologické zahrady otevřely.

"Díky bohu, že návštěvníci budou moci znovu vstoupit sem do Zoo Praha. Otevíráme v devět hodin, otevřeno je do osmnácti, ale kdo chce, tak může v zoo zůstávat déle. Samozřejmě jsou tady ta omezení. Především je to 20 % okamžité maximální kapacity, což tedy v případě Zoo Praha interpretujeme jako 4000 návštěvníků areálu současně," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Podle slov ředitele se tak zejména ve všedních dnech není potřeba obávat, že by se na někoho nedostalo. K povinnostem ale bude patřit nošení respirátorů nebo nanoroušek a zavřené budou veškeré vnitřní pavilóny, nefungují ani restaurace, ale okénka s občerstvením jsou otevřena, stejně jako lanovka, která spojuje horní a spodní část zoologické zahrady. Hned na otevření zoo přišlo několik desítek lidí.

anketa

Podle chovatelů se zvířata už na návštěvníky těšila.

"Budu mluvit za lachtany a za tučňáky, protože jsou to velmi inteligentní zvířata, která každý den interagují s návštěvníky. I když je zoologická zahrada otevřená, tak nebudou probíhat komentovaná krmení, ale návštěvníci nás mohou sledovat při každodenní práci s našimi zvířaty a kdykoli se na nás mohou obrátit," řekl Jakub Mezei, chovatel lachtanů a tučňáků. 

V zoologické zahradě můžete nově vidět také celou řadu přírůstků.

"Jenom od 1. ledna se narodily nebo vylíhly stovky mláďat. Těch přírůstků je celá řada, doporučuji se jít podívat na slůňata, byť se narodila loni, protože strašně rychle rostou, tak aby si je návštěvníci užili, dokud jsou relativně malá," řekl Miroslav Bobek. 

Pražská Zoologická zahrada je pro návštěvníky otevřena denně od devíti do osmnácti hodin. Veškeré bližší informace včetně aktuálního počtu návštěvníků naleznete na webu zoologické zahrady zoopraha.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu