• Načítám...
>

Botanická zahrada je opět přístupná veřejnosti

  • 12. dubna 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na základě rozhodnutí vlády České republiky se od 12. dubna 2021 Botanická zahrada hl. m. Prahy opět otevře pro veřejnost. Ta může projít rozlehlý areál venkovních expozic. Tropický skleník Fata Morgana zatím zůstává v rámci protiepidemických opatření uzavřený.

Reklama

Své brány otevřela po několika měsíčním uzavření pražská Botanická zahrada. Na základě aktuálních protiepidemických opatření tu mohou návštěvníci zavítat do venkovních expozic.

"Jsme velice nadšení, že se Botanická zahrada mohla po mnoha měsících otevřít veřejnosti. Prozatím jsou k dispozici všechny venkovní expozice. Vnitřní expozice jako je skleník Fata Morgana a drobné skleníky v expozicích jsou uzamčené. Botanická zahrada může naplnit svou kapacitu maximálně do 20 % celkového počtu," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy. 

To vychází přibližně na 2000 návštěvníků v daný okamžik. Průměrná návštěvnost zahrady je kolem 700 lidí, nepředpokládá se tedy, že by mělo dojít k naplnění kapacity.

"My monitorujeme skrze náš vstupenkový systém, takže máme jasnou představu o množství návštěvníků v zahradě. Jinak samozřejmě co se týče dodržování opatření, tak to jsou všeobecně známá opatření, která asi nemá cenu opakovat," řekl Bohumil Černý. 

Návštěvníci si v těchto dnech budou moci užít procházky rozlehlým areálem plným vzácných rostlin z celého světa, které postupně rozkvétají.

"Za mnou můžete vidět, jak krásně kvetou naše sbírky magnólií. Pomalu se blíží i období kvetení pivoněk, krásně také rozkvetly záhony s cibulovinami a nejrůznější jarní dřeviny," řekl Bohumil Černý. 

Otevírací doma zahrady zůstává stejná. Navštívit ji můžete denně od 9 do 19 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu