• Načítám...
>

Nová kniha Botanické zahrady se věnuje pelargoniím

  • 13. dubna 2021,
  • 16:45,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Botanická zahrada hl. m. Prahy uvedla do prodeje novou knihu Pelargonie. Pro čtenáře je v ní připraveno několik praktických rad týkajících se pěstování těchto květin. Nechybí ani jejich historie a fotografie.

Reklama

Botanická zahrada hl. m. Prahy představila novou knihu. Ta se věnuje Pelargoniím, tedy květinám, kterých má zahrada ve své sbírce několik desítek. 

"My v Troji v Botanické zahradě spravujeme poměrně rozsáhlou sbírku pelargonií. Možná není největší v počtu rostlin, ale určitě ve střední Evropě patří k těm nejzajímavějším a nejucelenějším, protože představuje celý průřez tím sortimentem," řekla Alena Nováková, spoluautorka knihy. 

Kniha čtenáře seznámí nejen s druhy těchto rostlin, ale také s jejich historií.

"Snažili jsme se vyprávět příběh pelargonií od jejich úplného začátku. O tom, jak rostou, jak vypadají v přírodě na přirozeném stanovišti, jak je objevili první Evropani a přivezli je v 17. století do Anglie nebo do Holandska, jaké byly snahy prvních šlechtitelů, jak vypadali jejich první kříženci, jaké stopy zanechalo české šlechtění ve světě," řekla Alena Nováková. 

Nechybí ani praktická část. V té se mohou čtenáři dozvědět např. nejnovější trendy v pěstování.

"Například běžnému pěstiteli radíme nebo doporučujeme, jak se postarat o rostliny jenom během jediné sezóny. Jakou nádobu vybrat, jak si pořídit substrát nebo jaký substrát pořídit, jak zalévat a přihnojovat, zkrátka jak se o tu rostlinu starat, aby bohatě kvetla," řekla Alena Nováková. 

Kniha byla pokřtěna prostřednictvím online streamu. Role kmotrů se zhostil Spejbl a Hurvínek. Publikaci je možné zakoupit na pokladnách Botanické zahrady i prostřednictvím e-shopu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu