• Načítám...
>

Zpravodaj informuje Pražany o očkování

  • 14. dubna 2021,
  • 12:17,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Informace o očkovacích a testovacích místech, ale i vyvracení fake news a další užitečné informace. To vše nabízí Očkovací zpravodaj. Ten byl bezplatně doručen v předchozích dnech do schránek všech Pražanů.

Reklama

V těchto dnech najdou Pražané ve svých poštovních schránkách Zpravodaj o očkování. Jeho cílem je doručit všem obyvatelům metropole objektivní a ověřené informace o očkování.

"My jsme zpravodaj k očkování vydávali hlavně proto, aby lidé našli praktické a ověřené informace o očkování. Jelikož v prostoru, ať už veřejném nebo na internetu je spousta různých hoaxů, mýtů a dezinformací a my jsme chtěli některé uvést na pravou míru. Tyto zpravodaje míří do všech schránek, které jsou v hlavním městě. Celkově se jedná přibližně o 680 tisíc domácností a celkové náklady jsou přibližně 700 tisíc korun. To znamená, že jeden ten výtisk, ať už to byla výroba a následná distribuce, vyjde na 1 korunu," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

Pražané ve zpravodaji dále najdou informace, jakým způsobem hlavní město pomáhá v koronakrizi občanům a podnikatelům. Na stránkách Zpravodaje najdou Pražané také všechny potřebné informace o testování i očkování proti nemoci Covid- 19.

"Ať už jsou to jednotlivá odběrová nebo očkovací místa, jakými vakcínami se například očkuje a další informace. Zároveň jsme se také snažili zapojit i jednotlivé odborníky, například tu má rozhovor ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv nebo zástupci městské policie, ZZS hl. m. Prahy nebo také pražské hygieny a své místo tu má také pražský koordinátor pro očkování," řekl Tadeáš Provazník. 

Distribuce zpravodaje bud probíhat do 15. dubna. Několik výtisků plánuje Praha rozvést do nemocnic, očkovacích center, případně dalších zdravotnických zařízení, které o něj budou mít zájem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu