• Načítám...
>

Nedaleko Lítožnice vznikne nový lesopark

  • 15. dubna 2021,
  • 19:51,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nový lesopark o ploše 5, 5 hektaru vznikne nedaleko přírodní památky Lítožnice. Lesy hl. m. Prahy tu v těchto dnech vysází 53 000 sazenic lesních dřevin. A to jak jehličnatých, tak i listnatých.

Reklama

Praha bude mít nový lesopark. Ten vznikne v okolí přírodní památky Lítožnice. Tedy v oblasti mezi Běchovicemi, Dubčí a Kolodějemi.

"Poslední covidové měsíce nám ukázaly hlavně ty uzávěry těch okresů, jak je strašně důležité mít zeleň blízko domova. Pražané si zeleně dlouhodobě nesmírně váží a my tuto myšlenku rozvíjíme dál, hlavně tím, že dáváme do pořádku městské parky, ale i ty okrajové části města, kde dříve byla například pole a snažíme se zalesňovat," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Na ploše téměř 5, 5 hektarů bude během jarních měsíců vysázeno 53 000 sazenic lesních dřevin.

"Už dlouhodobě nesázíme žádné smrkové monokultury, ale sázíme právě velmi druhově rozmanitou skladbu stromů. Nejvíce zde bude asi z 25 % zastoupen dub lesní, ale je tu i modřín opadavý, borovice lesní a nebo jedle douglaska," řekl Petr Hlubuček. 

Mezi více než deseti druhy stromů nebudou chybět ani habry, jilmy nebo lípy. Vedení hlavního města tímto krokem mj. plní svůj závazek vysázet během 8 let jeden milion stromů.

"Dnes už můžu říci, že ke konci našeho volebního období, tedy na podzim příštího roku budeme mít splněno z poloviny, tedy půl milionů stromů bude vysázeno. Již nyní máme vysázeno přibližně 370 000 stromů na území hlavního města a to nepočítám ty dosadby po těch holinách nebo po nějakých káceních, většinou tedy kvůli tomu kůrovci," řekl Petr Hlubuček. 

V následujících měsících proběhne výsadba také v dalších lesoparcích a lesích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu