• Načítám...
>

Začíná nová sezona klusáckých dostihů

  • 15. dubna 2021,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už o tomto víkendu bude slavnostně zahájena nová klusácká sezóna. Na závodišti ve Velké Chuchli bude připraveno hned několik zajímavých dostihů s mezinárodní účastí. Dostihové odpoledne ale bude ovlivněno pandemií koronaviru. Testováni budou jezdci a diváci budou moci sledovat pouze online přenos.

Reklama

Tuto sobotu 17. dubna bude na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli zahájena sezóna klusáckých dostihů. V kalendáři je letos celkem 16 dostihových dní a rovná polovina se uskuteční v hlavním městě.

"Ten počet startujících koní ovlivnila současná pandemie koronaviru a také nutnost toho, že koně musí být očkovaní proti herpes viru, kde došlo k přechodnému výpadu vakcíny, takže ne všechny realizační týmy se mohou zúčastnit," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace. 

Závody budou také pod přísným dohledem a musí splňovat ty nejpřísnější hygienické podmínky, které stanovilo Ministerstvo zdravotnictví.

"Všichni jezdci, rozhodčí a další osoby musí mít negativní PCR test, dále je nutné, aby každá osoba, která půjde na závodiště, musí mít vyplněný self - reporting formulář, dále jim bude změřena teplota a také musí mít zakrytý nos a ústa respirátorem nebo nanorouškou," řekla Michaela Zemanová. 

Dostihů se v sobotu poběží celkem sedm. Začátek je naplánovaný na čtrnáctou hodinu a celé dostihové odpoledne má dva vrcholy.

"Tím prvním vrcholem je tradiční srovnávací test koní první a druhé kategorie. Je to Pražská dubnová cena, které se zúčastní 6 koní. Druhý vrchol jsou vlastně tradiční dostihy pro koně francouzského plemene. Ještě bych zmínila jednu zajímavost k našim sobotním dostihům, což je taková mezinárodní příchuť tohoto dostihového dne, protože se ho zúčastní známý německý trenér a jezdec Robert Pletschacher, který nám na dostihy přiveze 4 koně," řekla Michaela Zemanová. 

Diváci kvůli koronaviru sice nebudou moci být přítomní v hledišti, ale je zajištěn online přenos. Ten bude probíhat na stránkách equitv.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu