• Načítám...
>

O návštěvu pražské zoo je velký zájem

  • 15. dubna 2021,
  • 20:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než 5 000 návštěvníků navštívilo pražskou Zoo od jejího znovuotevření. Prohlédnout si tu je možné pouze venkovní expozice. V provozu je také lanovka či občerstvení.

Reklama

Zoo Praha navštívilo během prvních 3 dnů od jejího znovuotevření více než 5 000 návštěvníků. Ty neodradily ani nízké teploty nebo občasný déšť.

"My děkujeme návštěvníkům, že nás podporují návštěvností v těchto dnech, ale také tím, že dodržují všechna opatření, která se musí v areálu dodržovat. Určitě všem návštěvníkům doporučujeme, aby vyrazili právě v těchto dnech k nám, protože tím, že některá zvířata dlouho návštěvníky neviděla, tak se může stát, že přicházejí mnohem blíž a návštěvníkům se naskytne pohled, který třeba za pár týdnů nemusí vidět," řekla Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

V zahradě je možno navštívit pouze venkovní expozice. Projít se můžete např. Darwinovým kráterem.

"Určitě návštěvníkům doporučujeme, aby se šli podívat například na naše sloní princezny Lakunu a Amalee, mohou je vidět každý den po obědě v jejich venkovním výběhu. Také hodně aktivují podle vrchní chovatelky Denisy Zběhlíkové lední medvědy nebo vydry, opravdu hodně reagují na děti nebo na psy. Museli jsme uzavřít venkovní průchozí voliéru u supů, protože dravci jsou citlivější a na návštěvníky si zvykají pomaleji," řekla Lucie Dosedělová.

Návštěvníci si mohou zakoupit občerstvení ve výdejních okénkách. K dispozici je také lanovka s výhledem na Prahu a další program.

"Návštěvníci mohou vidět každodenní veterinární trénink lachtanů nebo ve venkovním výběhu krmení pelikánů kadeřavých nebo ďáblů medvědovitých," řekla Lucie Dosedělová. 

Z návštěvy zoo si můžete odnést také několik suvenýrů. Objednat si je můžete během procházky zahradou prostřednictvím mobilního telefonu. Vyzvednout si je následně budete moci ve výdejně e-shopu poblíž východu ze zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu