• Načítám...
>

PVK doporučují kontrolu vody ze soukromých studní

  • 21. dubna 2021,
  • 9:13,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

PVK doporučují všem majitelům studní, aby si nechali analyzovat vodu. V loňském roce kontrolou prošlo přes tři sta studní a 90 procent analyzovaných vzorků neodpovídalo alespoň v jednom z parametrů. PVK zákazníkům doporučí, jak kvalitu vody ve studni zlepšit.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace doporučují majitelům studní, aby nechali vodu ve studních zkontrolovat.

"Zatímco voda z veřejné vodovodní sítě je kontrolovaná po celé cestě ke spotřebiteli, od úpravny vody přes různá distribuční místa až po kohoutek, tak ta voda ze soukromých studní žádné pravidelné kontrole nepodléhá. Proto tu kontrolu doporučujeme udělat minimálně jednou ročně," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

V současné covidové době je potřeba se s laboratoří spojit předem telefonicky a domluvit se na předání vzorkovnic, které jsou nutné ke správnému odběru vzorků pro jednotlivé prováděné analýzy.

"Ty vzorky naberou a pak se domluví čas, kdy nám ty vzorky vrátí. Celý ten rozbor včetně pak případné rady, jak tu kvalitu zlepšit, stojí tisíc korun včetně DPH," řekl Tomáš Mrázek. 

Proč je důležité dělat analýzu vody ve studních dokumentují výsledky z minulých let.

"Lidé si u nás v loňském roce objednali přes 300 vzorků a z toho 90 % bylo nevyhovujících. Právě proto je důležitá ta pravidelná kontrola a pak dbát našich rad. Největší problémy byly s koliformními bakteriemi, se zákalem a obsahem železa a dusičnanu," řekl Tomáš Mrázek. 

Akreditovanou laboratoř PVK můžete kontaktovat na čísle 221 501 106 nebo na emailové adrese laborator@pvk.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu