• Načítám...
>

Botanická zahrada připravuje zajímavé akce

  • 21. dubna 2021,
  • 19:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Letošní rok bude v pražské Botanické zahradě plný akcí. Návštěvníci se mohou těšit na několik výstav i akcí, které patří mezi každoroční tradice. Novinkou bude také nově vybudovaný vchod poblíž skleníku Fata Morgana.

Reklama

Hned několik akcí čeká na návštěvníky pražské Botanické zahrady v letošní sezoně. Ta bude symbolicky zahájena tradiční výstavou motýlů.

"Samozřejmě termíny jsou, jak už si určitě všichni zvykli, dost různé. Máme to v plánu na konec května. Měla by probíhat až do období velkých prázdnin, kdy jí postupně vystřídá výstava sukulentů a kaktusů. Potom je doprovodně i výstava cykasů a celý náš letošní koncept je postaven na jedovatých rostlinách, které jsme už řadu let pěstovali a samozřejmě bychom je rádi na této výstavě odprezentovali," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy. 

Návštěvníci se tak budou moci setkat nejen s českými jedovatými rostlinami, ale např. i s těmi, které pěstují ve svých domácnostech. Chybět v letošní sezoně nebude ani vinobraní.

"Vinobraní bude oproti předchozím letům rozložené do jednotlivých víkendů, aby nedošlo k přílišné kumulaci osob na daném místě a v daný čas," řekl Bohumil Černý.

Největší novinkou, kterou si v Botanické zahradě pro své návštěvníky připravili, je otevření nově vybudovaného vstupu. Ten se nachází pod skleníkem Fata Morgana.

"Který návštěvníci ocení nejen z hlediska estetického, ale také z hlediska kulinářského, protože budeme mít svou vlastní restauraci, která dlouhodobě chyběla návštěvnickému komfortu v Botanické zahradě," řekl Bohumil Černý. 

Pokud půjde vše podle plánu, mohl by nový vstup do zahrady být zprovozněn k datu symbolického zahájení sezóny, tedy koncem května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu