• Načítám...
>

Školy budou vařit pouze z vajec z bezklecových chovů

  • 23. dubna 2021,
  • 13:45,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Školní jídelny ve školách a školských zařízeních zřizovaných hlavním městem Prahou budou odebírat vejce pouze z bezklecových chovů. Tato povinnost bude uložena od nového školního roku, tedy od 1. 9. 2021. Rada hl. m. Prahy zároveň stejný postup doporučuje i městských částem.

Reklama

Jídelny ve školách zřizovaných hlavním městem Prahou budou odebírat vejce pouze z bezklecových chovů. Rozhodli o tom pražští radní.

"Ukládáme našim školám, které zřizujeme my, od 1. září tohoto roku nakupovat vejce pro školní stravování pouze z bezklecových chovů. Tím pádem se připojujeme k tomu velikému trendu, který už některé školy adaptovaly bez nějaké povinnosti k tomu, abychom se skutečně i na úrovni vzdělávání starali o životní podmínky hospodářských zvířat, v tomto případě slepic," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy. 

"Ta debata nebyla jednoduchá, stále je mnoho předsudků proti tiskům, které mají chránit welfare zvířat, respektive dobré životní podmínky zvířat. Já jsem strašně rád, že naše město opět potvrdilo, že je moderní a i v této symbolické věci učinilo takovýto krok, který podle mého názoru je v oblasti práv zvířat a ochrany strašně důležitý," řekl Jiří Pospíšil, předseda zastupitelského klubu. 

Vedení hlavního města zároveň doporučilo nákup vajec z bezklecových chovů i městským částem, resp. jimi zřizovaným školám.

"V tom tisku zároveň i informujeme o tom, jak v současné době postupujeme v přípravě koncepčního materiálu k biopotravinám ve švech jídelnách, školách a školských zařízeních a na území hlavního města Prahy tak, abychom postupně a zároveň co nejrychleji přecházeli na udržitelný systém stravování," řekl Vít Šimral. 

V jídelnách pražských škol se použijí necelé 3 miliony vajec měsíčně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu