• Načítám...
>

Výstaviště Praha prochází proměnou

  • 28. dubna 2021,
  • 19:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražské Výstaviště pokračuje v rekonstrukci. Po dokončení skateparku a jednoho z Křižíkových pavilonů je na řadě např. Spirála. Tedy budova, která v minulosti sloužila jako divadelní scéna.

Reklama

Rekonstrukce na pražském Výstavišti pokračuje. Jejím cílem je vybudovat v tomto prostoru volnočasový areál, ve kterém budou moci lidé trávit čas jak relaxem, tak i kulturou či sportem.

"Cílem je vrátit Výstavišti tu původní krásu, kterou už průměrný Pražan vůbec nezná, protože bylo 30 let zanedbáváno, nic se zde neinvestovalo a ten areál byl v nesmírně dezolátním stavu. My postupně rekonstruujeme všechny objekty na Výstavišti a chceme jej vrátit Pražanům, chceme, aby zde trávili svůj volný čas," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Město v areálu Výstaviště dokončilo modernizaci hned několika budov. Mezi nimi např. prostory bývalé restaurace U Primasů, kde vzniklo místo pro konání kroužků, workshopů nebo příměstských táborů. Začalo se také s pracemi na opravě Křižíkových pavilonů.

"Nově se teď zrekonstruoval a otevřel jeden z Křižíkových pavilonů - ten první a pokračovalo se v revitalizaci spodní části Výstaviště. Zároveň jsme vysoutěžili zhotovitele na kompletní rekonstrukci divadla Spirála, které je již od povodní zavřené a původně mělo být zdemolováno, ale my jsme se rozhodli tuto technickou památku zachránit a vrátit Pražanům. Rovněž jsme vysoutěžili zhotovitele na ty zbývající pavilony Křižíků," řekl Pavel Vyhnánek. 

"Jednak jsme postoupili v rozvoji spodní části - té volnočasové, rozšířily se zelené plochy jako úprava těch povrchů v okolí té spodní volnočasové zóny a běží projekt rekonstrukce restaurace Bohemia, což je veliká a hodně zanedbaná budova, asi nejzanedbanější v areálu, která by měla být hotova z jara příštího roku," řekl Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha. 

Za poslední rok město investovalo do revitalizace areálu Výstaviště 160 milionů korun a podobnou částku se chystá vložit do oprav i letos.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu