• Načítám...
>

Praha pořídí nový mobiliář

  • 2. května 2021,
  • 21:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražané se ještě v letošním roce dočkají nových zastávkových přístřešků. Ty a další části mobiliáře bude mít ve správě společnost Technologie hl. m. Prahy. Výměna přístřešků bude probíhat postupně, aby nijak nenarušila komfort cestujících MHD.

Reklama

Prahu čeká výměna vybraných prvků městského mobiliáře. Konkrétně se jedná o zastávkové přístřešky, velkokapacitní koše, zábradlí a náhradní díly. Na dalším postupu při jejich pořizování se domluvili pražští radní.

"V červnu letošního roku končí smlouva se společností JCDecaux. Tím dalším postupem a nakládáním s tím byla pověřena městská společnost Technologie hl. města Prahy, byla schválena realizace projektové inženýrské činnosti - respektive přímo výroby a dodávky vybraných prvků městského mobiliáře," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Výměna, především zastávek, bude probíhat postupně, aby nijak neomezila komfort Pražanů.

"Nestane se to, že by občané hlavního města Prahy mokli na ulicích, protože tady nebude zajištěný přechod na nové přístřešky. Přístřešky si pořizujeme skrze městskou společnost, která se technologicky tímto zabývá a budeme je pořizovat po částech," řekl Jan Chabr.

"Chtěl bych jen zdůraznit, že my myslíme pouze náhradu těch stávajících přístřešku a ne i na rozvoj tramvajové a autobusové sítě. Bude tam i necelých 200 přístřešků, které budou jako rezervní, tak abychom počítali s výstavbou nových tramvajových tratí a tak dále," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Společnost THMP v současné době připravuje vypsání veřejné zakázky na výrobu a dodávky vybraných prvků městského mobiliáře. Ta by měla být vyhodnocena na konci května a první dodávky přístřešků se očekávají v listopadu 2021.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu