• Načítám...
>

Divadlo Bez zábradlí chystá Cabaret

  • 29. dubna 2021,
  • 9:34,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Cabaret. Tak se jmenuje slavný muzikál, který se odehrává v proslulém berlínském kabaretu Kit Kat Klub. Příběh, ve kterém figuruje mladý americký spisovatel Cliff a Sally, mladá tanečnice a zpěvačka z Kit Kat Klubu mohou již na podzim vidět návštěvníci Divadla Bez zábradlí. Premiéra tohoto muzikálu je naplánována na 2. a 3. září.

Reklama

Do nové divadelní sezóny vstoupí Divadlo Bez zábradlí s muzikálem Cabaret. Jeho děj se točí kolem proslulého berlínského kabaretu Kit Kat Klub ve třicátých letech minulého století.

"Především bude o nás teď a tady. Byť je to příběh, který je ze 30. let, protože já se obávám, že rasistické tendence vyrůstají ze společnosti. I když jsou skryté, tak v nás neustále jsou a ten příběh je hlavně o tom. Celý ten koncept, jak vizuální, tak i kostýmní, bude odkazovat až do dnešní doby," řekl Radek Balaš, režisér. 

Charakteristický pro muzikál Cabaret bude také živý 9 členný orchestr. Jedná se vůbec o první představení v Divadle Bez zábradlí, které bude takto doprovázeno. V hlavních rolích se mohou diváci těšit např. na Karla Heřmánka, Jana Fantu nebo Michaelu Tomešovou, která ztvárňuje roli Sally Bowles.

"Je to velmi ikonická postava. Já bych řekla, že Liza Minnelli z ní udělala úplně nový druh ženy. Je velmi impulzivní, je hodně provokativní, ale zároveň je upřímná. Zkouší, co s ní kdo vydrží, čili je mi dost podobná. Bude to pro mě veliká výzva, protože jsme si dost podobné, tak musím dost vyvážit tu Míšu a Sally a trošku to odlišit. To bude oříšek," řekla Michaela Tomešová. herečka. 

"Moje role je Clifford Bradshaw, americký spisovatel. Chytrý, ale trošku ňouma a takový dost opatrný. Jeho zkušenost se Sally Bowles je jedna z prvních, co se týká nějakého vztahu se ženou a ještě ke všemu se ženou z Kit Kat Klubu," řekl Jan Fanta, herec. 

Premiéra muzikálu Cabaret je v Divadle Bez zábradlí naplánována na 2. a 3. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu