• Načítám...
>

Praha řeší nedostatek antigenních testů pro školy

  • 4. května 2021,
  • 15:01,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha se připravuje na případný nedostatek antigenních testů pro školy. Vedení hlavního města proto intenzivně jedná s dodavateli PCR testů. Díky nim by zároveň mohl být ukončen rotační režim výuky.

Reklama

Praha se připravuje na případný nedostatek antigenních testů pro školy. Hrozí totiž, že od pondělí 10. května budou v mnoha pražských školách chybět.

"Z toho důvodu nyní aktivně řešíme hlavně otázku víceletých gymnázií a taneční konzervatoře, vzhledem k tomu, že budou otevřené už v horizontu jednoho týdne. To znamená škol, které v době té původní objednávky antigenních testů ještě nevěděli od kdy budou otevřené," uvedl Vít Šimral, radní hl. města Prahy.

Vedení hlavního města proto intenzivně jedná s dodavateli PCR testů. Ty by měly být dodávány tzv. na klíč. Tzn. včetně registračního software a dalších nezbytně nutných záležitostí.

"Tak aby to bylo v souladu v GDPR. Následně distribuci těchto testů do škol, dodání samotného materiálu do laboratoří a jeho vyhodnocení. V současné době tedy odbor veřejných zakázek spolu s odborem školství píšou veřejnou zakázku, která by probíhala v rámci režimu zakázky malého rozsahu tedy do dvou miliónů korun," dodal Vít Šimral, radní hl. města Prahy. 

Díky PCR testům by mohl být ukončen rotační režim výuky ve školách. Na to bude vedení hlavního města apelovat spolu se zástupci městských částí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu