• Načítám...
>

Pracovní tržiště pomůže zaměstnat lidi s postižením

  • 7. května 2021,
  • 15:29,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Lidé s postižením mají často problém najít zaměstnaní a rovněž zaměstnavatelé mnohdy nevědí, jak postižené zaměstnat. Postižení lidé totiž často potřebují specifické podmínky, jako je krácená pracovní doba nebo práce z domova. Nový webový portál, pracovnitrziste.cz, by měl pomoci oběma stranám.

Reklama

Více jak deset let se Nadační fond na podporu lidí se zdravotním postižením zabývá tím, jak dostat k práci co nejvíce lidí se zdravotním handicapem. Právě nyní, ale přichází s novinkou. Portálem, který najdete na stránkách pracovnitržiště.cz.

"Což je určité prostředí, platforma pro to, aby se zde setkávali jak lidé se zdravotním postižením, kteří mají zájem o práci, tak na druhou stranu i zaměstnavatelé, kteří už dopředu vědí že shání práci, a že shání zaměstnance se zdravotním postižením. Takže jedna strana nepřekvapuje druhou," vysvětila Lenka Kohoutová, předsedkyně správní rady NFOZP.

V současné době je u nás až deset procent lidí se zdravotním postižením. Zhruba polovina z nich je v produktivním věku, a tak se tato problematika týká kolem půl miliónu lidí. Ti ve velké většině i mohou pracovat, často ale potřebují specifické podmínky k práci.

"Někteří potřebují specifický pracovní úvazek, jako kratší úvazek, klouzavou pracovní dobu. Potřebují třeba i práci z domova, potřebují specifický přístup. Namixovat pracovní dobu, upravit pracovní náplň," popsala Lenka Kohoutová, předsedkyně správní rady NFOZP.

To všechno by měly pracovní pozice na portále pracovnitržiště.cz umožňovat.

"Ta úloha nadačního fondu bude na jedné straně říci lidem se zdravotním postižením, jak sdělit zaměstnavateli to, co potřebuji, abych mohl pracovat. Na druhé straně budeme radit zaměstnavatelům, jak přizpůsobit pracovní místo. Protože my víme za spoustu let, že právě lidé se zdravotním postižením jsou neskutečně dobří zaměstnanci, pokud se jim dobře přizpůsobí pracovní místa," doplnila  Lenka Kohoutová, předsedkyně správní rady NFOZP.

Založit si profil na stránkách pracovnitržiště.cz můžete velmi jednoduše a bez jakýchkoliv omezení. Součástí portálu jsou také poradny. Třeba úřadu práce, dluhová nebo vám tu poradí, jak zaměstnávat lidi s postižením.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu