• Načítám...
>

Cholupice a Točná se dočkají kanalizace

  • 12. května 2021,
  • 13:13,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Odkanalizování Cholupic, Cholupického vrchu a Točné je na spadnutí. Stavební práce na vybudování tzv. gravitační stoky byly zahájeny. S kompletním napojením této lokality ke kanalizaci se počítá nejpozději v roce 2025.

Reklama

Obyvatelé části Prahy 12 se během několika let dočkají kompletní kanalizace na svém území. Práce na jejím vybudování začaly symbolickým poklepáním na základní kámen. Jedná se o společnou akci PVS a pražského Magistrátu.

"Je to poslední dluh hlavního města Prahy pro odkanalizování hlavního města a obyvatel hlavního města Prahy. Je to poslední část, která není odkanalizovaná a myslím si, že v 21. století ukončíme tu problematiku vyvážení septiku nebo jímek a dostaneme se do standardního odkanalizování a standardů, které každý Pražan má," řekl Pavel Válek, předseda představenstva PVS. 

"Problém je, že výpustní místa v posledních letech byla hodně rušená kvůli developerské výstavbě, takže vzdálenosti se stále prodlužují a obyvatelům se to hrozně prodražuje. I Praha 12 jim přispívá na to vyvážení odpadních vod nějakou částkou, aby to pro ně nebyl takový veliký zásah. Těm obyvatelům to opravdu hodně pomůže, čekají na to už desítky let, aby ve 21. století dosáhli na kanalizaci," řekl Jan Adamec, starosta MČ Praha 12. 

Odkanalizování se týká Cholupic, Cholupického vrchu a zejména Točné.

"Je to hlavní sběrač, který slouží k odkanalizování této oblasti a ta stoková síť končí na Ústřední čistírně odpadních vod. Jedná se o 8, 5 tisíce ekvivalent, což znamená 8, 5 tisíce obyvatel. Je to víceméně jedna čistírna odpadních vod, například v lokalitě Lipenců, Vinoře a tak dále. Je to veliké množství obyvatel," řekl Ivo Freimann, pověřený řízením investičního odboru MHMP. 

Práce na vybudování tzv. gravitační stoky budou probíhat do dubna příštího roku. S kompletním napojením této lokality ke kanalizaci se počítá nejpozději v roce 2025.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu