• Načítám...
>

Digitalizace městské policie pokračuje

  • 4. června 2021,
  • 13:11,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Usnadnit práci strážníkům, ušetřit čas při zpracování přestupků a zároveň zvýšit bezpečnost. To je několik cílů nákupů nových tabletů pro městskou policii. Ty budou strážníci využívat přímo v terénu.

Reklama

Usnadnit práci strážníkům v terénu, to je cíl digitalizace městské policie. Její další krok schválili pražští radní, týká se záměru pořízení odolných mobilních zařízení.

"Byl tady pilot, který probíhal. Nyní tedy dojde k nákupu 1 300 kusů za celkovou sumu 38 milionů korun. U pilotního projektu se ukázalo, že pojíždění těch mobilních zařízení může vést opravdu k tomu, že se zrychlí to vyřizování přestupků, sníží se administrativa pro strážníky a proto tedy bylo rozhodnuto, že dojde k nákupu dalších," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Výsledky pilotního projektu potvrdil i Operátor ICT, který za tím účelem zpracoval analýzu. Od nákupu těchto zařízení si vedení hlavního města slibuje mj. také zvýšení bezpečnosti.

"To, že budou mít dnes ti městští strážníci tablety v ruce, tak to samozřejmě sníží to papírování, ale třeba také chybovost a také si vezměte, že ten lísteček, který máte za oknem, se může ztratit. To znamená, že to eliminuje možné znehodnocení papírové výzvy," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Navíc dojde k výrazné časové úspoře při zpracovávání přestupků. Zařízení budou městské policii dodána ihned po vysoutěžení dodavatele.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu