• Načítám...
>

Obecní dům opět zpřístupnil výstavu iMucha

  • 16. května 2021,
  • 13:01,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nejrozsáhlejší sbírka díla Alfonse Muchy je po nucené pauze opět k vidění v Obecním domě. K vidění tu je celkem několik stovek děl. Mezi nimi nechybí ani např. replika vitráže chrámu sv. Víta nebo originální kresby Alfonse Muchy a další.

Reklama

Nejrozsáhlejší sbírka Alfonse Muchy je po nucené pauze opět k vidění v Obecním domě. Jedná se o slavnou kolekci originálních plakátů a dalších neméně ohromujících artefaktů secesního mistra v nové originální podobě. 

"Je to vlastně výstava, kde se kombinuje nejslavnější a největší sbírka originálních plakátů Alfonse Muchy na světě, která byla původně od kolekce Ivana Lendla, která se pak rozšířila a k tomu si mohou užít digitální ztvárnění Muchových děl, jak tedy těch rozpohybovaných plakátů, tak i třeba Slovanské epopeje, která je ve velkoformátové projekci vůbec poprvé na světě zdigitalizována a představena," řekl Richard Fuxa, autor výstavy. 

K vidění tu je celkem několik stovek děl. Mezi nimi nechybí například replika vitráže chrámu sv. Víta nebo originální kresby Alfonse Muchy a další.

"Originálních artefaktů je tady 220, z té původní Lendlovy sbírky, která měla asi 160 - 180 artefaktů. Sbírka byla rozšířena o unikátní originály a další plakáty, takže lidé uvidí rozšířenou sbírku," řekl Richard Fuxa.  

Při návštěvě výstavy není nutné se prokazovat negativním testem na koronavirus, potřeba je ale dodržovat všechna protiepidemická opatření, včetně nošení respirátorů FFP2 po celou dobu prohlídky.

"Ty prostory, které tady jsou, jsou poměrně velké a žádná veliká omezení co se týče vzdáleností se jich netýkají, takže návštěvníci si mohou užít tu expozici a užít si taky trošku radosti po těch všech lockdownech a přijít si užít krásných plakátů známého Alfonse Muchy," řekl Richard Fuxa. 

Výstava je v Obecním domě k vidění každý den mezi 10. a 19. hodinou. Vstupenky se dají zakoupit jak v předprodeji, tak přímo na místě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu