• Načítám...
>

Bezpečnostní přeliv vznikne do dvou let

  • 6. června 2021,
  • 10:54,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Stavba bezpečnostního přelivu na Hostivařské přehradě je o krok dál své realizaci. Náklady na stavbu se vyšplhají na více než 200 milionů korun. Hotovo by mělo být do konce roku 2022.

Reklama

Stavba bezpečnostního přelivu na Hostivařské přehradě je o krok dál své realizaci. Pražští radní odsouhlasili výběr dodavatele, který tuto strategickou stavbu vybuduje.

"Ten bezpečnostní přeliv děláme právě třeba z důvodu těch povodní, protože z hlediska bezpečnosti je to třetím nejrizikovějším místem v celé Praze, protože ve chvíli, kdyby přišlo na ty povodně po těch malých tocích, tak kdyby se nám ta voda začala přelévat přes korunu té hráze, tak hrozí samozřejmě její protržení. Proto je ten bezpečnostní přeliv tak důležitý a významný a proto se město rozhodlo, že tuto stavbu vnímá jako strategicky významnou stavbu z pohledu bezpečnosti hlavního města," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

S omezením během stavby musí počítat všichni, kdo okolí Hostivařské přehrady rádi navštěvují. Práce se dotknou hned několika městských částí.

"Petrovice, Praha 15 a 11 a bude tam samozřejmě v průběhu té stavby omezení pohybu Pražanů, kteří jsou teď často v té přírodě, tak je důležité toto sdělení, že tam tedy začínáme stavět," řekl Petr Hlubuček. 

Náklady na stavbu se vyšplhají na více než 200 milionů korun.

"Bylo to vysoutěženo za částku něco málo přes 178 milionů korun + DPH," řekl Petr Hlubuček. 

Stavět se bude dvě sezóny. Bezpečnostní přeliv na Hostivařské přehradě by mohl být hotový do konce roku 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu