• Načítám...
>

Praha prodloužila bezdomovcům ubytování v hostelech

  • 4. června 2021,
  • 11:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město prodloužilo smlouvu 4 hostelům, které po dobu pandemie Covid - 19 poskytly ubytování lidem bez domova. Ti zde budou mít zázemí další rok. Vedení hlavního města zároveň pracuje na tom, aby pořídilo ubytovací zařízení pro lidi bez domova.

Reklama

Pražští bezdomovci zůstanou bydlet v hostelech o rok déle. Do ubytovacích zařízení lidi bez domova ubytoval pražský Magistrát v začátcích pandemie Covid - 19, aby zabránil šíření této nemoci i mezi lidmi, kteří tráví svůj život na ulici.

"My jsme zabezpečili kromě ubytování a stravy také sociální práci a pomoc lidem se získáním dávek v hmotné nouzi, zdravotní péči a další," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

"Když jsme prodlužovali nájem těch 4 hotelů, tak tam bylo asi 220 ubytovaných lidí, u nějakých 45 z nich se podařilo najít nějaké stabilní dlouhodobější řešení, našli si jiné bydlení nebo ubytování a práci a z těch hotelů odešli. Zhruba takový počet - nějakých 45 dalších odešlo z jiných důvodů," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy. 

V současné době Praha ubytovává ve 4 hostelech 174 lidí. Jedná se především o lidi, kteří mají trvalejší zdravotní omezení.

"Zhruba 40 % z nich jsou lidé starší věku 60 let, takže je vidět, že to jsou opravdu ty zranitelnější skupiny lidí bez domova, u kterých trvá delší dobu ta jejich nějaká stabilizace, vyřešení nějakých základních problémů a nalezení nějakého stabilnějšího dlouhodobého řešení," řekl Adam Zábranský. 

Vedení hlavního města zároveň pracuje na tom, aby pořídilo ubytovací zařízení pro lidi bez domova. Ve hře jsou momentálně 2 objekty, které zvažuje Praha za tímto účelem koupit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu