• Načítám...
>

Studentská právní poradna obnovila provoz

  • 1. června 2021,
  • 12:24,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Ve Škodově paláci v budově Magistrátu hl. m. Prahy opět funguje studentská právní poradna. K dispozici bude Pražanům v Jungmannově ulici v Praze 1 každou středu od 14.00 do 16.00 hodin až do 31. srpna 2021.

Reklama

Potřebujete poradit s řešením sousedských sporů nebo vědět, na co nezapomenout v nájemní smlouvě či jaké náležitosti by měla mít závěť? Tak přesně pro vás je tu bezplatná studentská právní poradna ve Škodově paláci Praze 1. V budově Magistrátu hl. m. Prahy v Jungmannově ulici vám základní rady opět poskytnou studenti Právnické fakulty UK, která se tak ve spolupráci s magistrátem snaží klientům usnadnit jejich rozhodování při řešení různých životních situací.

"Při zachování všech hygienických opatření bude možné tam přijít a opravdu se dvojice studentů s rozestupy a respirátory zeptat na svůj dotaz a konzultovat tak, jako to bývalo před uzavřením," řekl Michal Urban, Centrum právních dovedností PF UK.

Studenti, kteří rady poskytují, jsou pod dozorem zkušených právníků z oboru legislativy. S dotazy se na poradnu obracejí lidé všech věkových kategorií.

"Nejčastěji jsou to sousedské spory, věci v rodinách, dědění, převádění nemovitostí, někdy i vydědění. Někdy je to otázka, na jaký úřad se obrátit, někdy přichází i s letitými kauzami," řekl Michal Urban, Centrum právních dovedností PF UK.

Pokud se jedná o letité či spletité kauzy, klient bude odkázán na služby advokáta či notáře.

"Není účelem poradny poskytovat přímo nějaké právní zastoupení nebo zpracování smluv, ale řada lidí třeba nemá dostatek prostředků a potřebuje právní poradu, zorientovat se a tak právě pro ně tuto poradnu chceme provozovat i nadále," řekla Hana Marvanová (STAN), radní hl. m. Prahy.

Návštěvu v poradně je nutné předem telefonicky objednat na čísle 12444. Obrátit se na ni může každý občan Prahy. Studentská právní poradna je otevřena každou středu od 14.00 do 16.00 hodin. K dispozici bude do 31. srpna 2021. Po prázdninové pauze se počítá s jejím opětným otevřením v říjnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu