• Načítám...
>

Májová veselice bavila Újezd

  • 30. května 2021,
  • 17:08,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Zábavu v podobě Májové veselice si mohli užít obyvatelé městské části Praha - Újezd. Pro ně byl přichystán pestrý program plný hudby nebo vtipných vystoupení. Nechyběla ani tradiční dražba májky.

Reklama

Poslední květnová sobota patřila v městské části Praha - Újezd Májové veselici. Ta vrcholila kácením májky. Tato slavnost se mohla konat i díky rozvolnění protiepidemických opatření.

"Jsem rád, že to rozvolnění přišlo a dnes jsme se tady všichni pobavili, bylo to vynikající. My jsme letos počtrnácté káceli májku, samozřejmě jsme měli nějaký kulturní program, který byl nejen pro děti, ale samozřejmě i pro dospělé," řekl Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd. 

V rámci kulturního programu proběhlo několik hudebních čísel a nechyběl ani známý bavič Petr Jablonský.

"Rok se prakticky nevystupovalo a toto je vlastně úplně první vystoupení po tom roce, takže sice jsem neměl vůbec šajn, o čem budu vyprávět, říkal jsem si, že je potřeba reagovat aktuálně, ty situace se mění ze dne na den, maximálně z týdne na týden, takže člověk na to musí reagovat. Lidé byli bezvadní, chtějí se bavit a je vidět, že byli zavření hrozně dlouho doma a my taky, takže skvělé," řekl Petr Jablonský. 

Petr Jablonský rozesmál celé náměstí v Újezdu a nám prozradil, jakého politika v současné době nejraději imituje.

Vrcholem Májové veselice pak byla dražba pokácené májky. Peníze, které městská část takto utržila, poputují na dobrou věc.

"Ty prostředky, mám pocit že asi 17 tisíc, bude použito na vánoční trhy - na výlet pro místní obyvatele, kteří se pojedou podívat a pobavit se do Německa," řekl Václav Drahorád. 

Sobotní odpoledne a večer v městské části Praha - Újezd tak bylo po dlouhé době plné zábavy, zpěvu a smíchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu