• Načítám...
>

Program V Praze jako doma pokračuje i letos

  • 1. června 2021,
  • 10:04,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V Praze jako doma. Tak se jmenuje program, který vloni odstartovala Praha na podporu cestovního ruchu. Jelikož se tento program osvědčil, bude i v tomto roce. Návštěvníci hlavního města, kteří se ubytují v hotelech, tak dostanou volné vstupy třeba do muzeí, galerií nebo zoo.

Reklama

Stejně jako v loňském roce podpoří hlavní město rozjezd turistického ruchu v metropoli programem V Praze jako doma. Turisté za noci strávené v pražských hotelích dostanou volné vstupy do muzeí, galerií nebo zoologické zahrady. Vloni byl tento projekt více než úspěšný a nalákal jak domácí, tak i zahraniční turisty.

"Přilákal do Prahy více než 73 tisíc účastníků, to znamená, že jsme vydali 73 tisíc voucherů, bylo zapojeno více než 400 hromadných ubytovacích zařízení a dosáhli jsme toho, že Prahu loni navštívilo o 16 % více domácích turistů než v roce 2019, což je vzhledem k pandemii úžasné číslo," řekl František Cipro, předseda představenstva Prague City Tourism. 

Benefity v podobě vstupů tak budou moci návštěvníci Prahy využít i letos a to od počátku července až do konce srpna.

"Letos jsme ale chtěli pro návštěvníky připravit i něco navíc, takže jsme vymysleli nebo připravili turistickou tramvaj, která je tedy systémem hop on hop off, koupíte si vstupenku a můžete s ní popojíždět celý den po nejrůznějších místech v centru Prahy," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy. 

Celodenní jízdenka na tuto speciální tramvaj bude stát dvě stě korun a po těch nejzajímavějších pražských památkách budou turisty vozit historické tramvaje z počátku 20. století nebo i vozy typu T z přelomu 50. a 60. let. Další novinkou je to, že v rámci projektu mohou turisté navštívit i živou kulturu.

"Divadelníci se letos rozhodli, že zrušili divadelní prázdniny a budou všichni hrát, takže ten voucher, který dostanete ve chvíli, kdy se ubytujete ve vybraném hotelu, můžete použít jako slevu ve výši 200 korun na představení na vybraných místech, je tam například letní scéna Azyl78, kde hraje spousta divadelních souborů nebo letní scéna v Letňanech, kde hraje Hudební divadlo v Karlíně," řekla Hana Třeštíková. 

Program v Praze jako doma podpoří i celorepubliková kampaň, její hlavní tváří bude stejně jako vloni zpěvák Matěj Ruppert. Ten bude sdílet videa a jiné informace na svém instagramovém účtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu