• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči získají dotaci na nové vybavení

  • 16. června 2021,
  • 11:43,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Sbory jednotek dobrovolných hasičů získají od hlavního města 33 miliónů korun. Jedná se o dobrovolné hasiče z několika, převážně okrajových městských částí. Například v Klánovicích si dobrovolní hasiči za dotaci pořídí cisternu.

Reklama

Sbory jednotek dobrovolných hasičů získají od hlavního města 33 miliónů korun. Rozhodli o tom pražští radní. Hasiči mohou finance čerpat formou účelových dotací.

"Z těchto prostředků budou financovány rekonstrukce stávajících hasičských zbrojnic a doplňování jednotek sborů dobrovolných hasičů novou technikou formou účelových dotací. A to sice prostřednictvím jednotlivých městských částí," konkretizoval Jan Chabr, radní hl. města Prahy. 

Jedná se o dobrovolné hasiče z několika, převážně okrajových městských částí. Mezi nimi například Březiněves, Dubeč, Kolovraty, Suchdol a další. 

"Sbory dobrovolných hasičů v Dolních Měcholupech, v Praze Benici, v Praze Kunraticích, v Praze 13, v Praze 18, v Praze Suchdol, v Praze Klánovice," vyjmenoval mimo jiné Jan Chabr, radní hl. města Prahy.

Například v Klánovicích si dobrovolní hasiči za dotaci pořídí cisternu. Ta nahradí vůz značky Tatra z roku 1982.

"Toto vozidlo nám pomůže v tom, že dostane na místo zásahu větší množství vody. Bude zkonstruované na současný provoz dopravy včetně technologií a podobně. Bude se vyrábět přímo nové vozidlo. Projde výběrovým řízením. A na základě výběrového řízení nám bude dodána nová cisterna,"konstatoval Pavel Jaroš, velitel JSDH Klánovice.

V budoucnu by se klánovičtí dobrovolní hasiči měli dočkat také nové stanice. Ta bude součástí komplexu, ve kterém budou mít zázemí všechny složky IZS. Díky tomu dojde ke snížení dojezdových časů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu