• Načítám...
>

Vedení Prahy a Středočeského kraje budou spolupracovat

  • 11. června 2021,
  • 10:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Životní prostředí, školství nebo třeba doprava, ať už ta silniční nebo hromadná. To byla témata jednání Rad Středočeského kraje a hlavního města Praha. Vedení obou regionů má také v plánu společné memorandum, ve kterém budou jednotlivé oblasti řešit.

Reklama

Radní hlavního města a Středočeského kraje měli společné jednání. Vzájemná spolupráce je, podle středočeské hejtmanky i pražského primátora, více než nutná.

"Ta spolupráce je nezbytná, protože ta hranice mezi našimi regiony je jenom administrativní. Ten koronavirus ji nerespektuje, Stejně jako celá řada dalších problémů se přelévá z jednoho kraje do druhého," konstatoval Zdeněk Hřib, primátor hl. města Praha. 

"Pro mě nejdůležitější je vlastně to, že bych řekla, že jsou zakopány ty válečné, skoro až bych řekla příkopy, a že ta spolupráce funguje. A že funguje už velmi neformálně a velmi intenzivně, a že ji teď zformalizujeme. To je teď nejdůležitější," uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

 Jak bude spolupráce mezi Prahou Středočeským krajem vypadat, bude zřejmé z memoranda, které vznikne během letních měsíců. Kromě toho mělo jednání radních i další zajímavá témata.

"Velkou část toho času jednání zabralo pochopitelně jednání o dopravě. To je záležitost, kdy pochopitelně, kdy ten autobus nebo vlak logicky přejíždí tu administrativní hranici. A je to něco o čem se musíme bavit dohromady. To znamená dopravní témata naprosto jednoznačně. Pak jsou to otázky územního rozvoje, životního prostředí, školství, zdravotnictví, sociálních věcí, ale třeba i majetkové otázky, protože Praha vlastní nějaké nemovitosti třeba na území Středočeského kraje," konkretizoval Zdeněk Hřib, primátor hl. města Praha.

Definitivně se rady obou krajů shodly třeba i na redesignu vozů Pražské integrované dopravy.

"Souhlasíme s tím designem, který byl představen a ty nové vozy už budu v těchto nových barvách. A myslíme si, že je to design, který je kvalitní. Získal i ocenění a s tím souhlasíme," dodala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Jednání mezi jednotlivými radními budou pokračovat během následujících měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu