• Načítám...
>

Tapíří slečna dostala jméno Jasmína

  • 14. června 2021,
  • 11:47,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V pražské zoologické zahradě se křtilo mládě tapíra jihoamerického. Měsíc a půl stará tapíří slečna dostala jméno Jasmína a za kmotra jí šel náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.

Reklama

Jasmína. To je jméno, které při křtu dostala samička tapíra jihoamerického. Ta se v pražské zoologické zahradě narodila 29. dubna. Toto mládě je velmi geneticky cenné.

"Jeho matkou je totiž samička Taluen, kterou jsme před dvěma lety získali až z Francouzské Guyany. A jejími rodiči jsou zvířata z volné přírody, čili opravdu to mládě, z hlediska toho svého původu, je výjimečné," konkretizoval Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. města Praha. 

Kmotrem Jasmíny se stal náměstek pražského primátora Petr Hlubuček.

"Každý, kdo přicházíme do zoologické zahrady, tak většinou máme nějaké vlastní oblíbené zvíře, které určitě musíme vidět. Mým takovým zvířetem je právě tapír. A jsem rád, že mám tu čest, tedy dnes křtít mládě tapíra. Vzal jsem si dneska na to pruhovanou košili, protože i to mládě je vlastně pruhované. Potom mění barvu, až tedy potom v dospělosti. Rád bych jí popřál samozřejmě dlouhý, krásný život. Jednou také předpokládám si najde partnera. V nějaké jiné zoologické zahradě. A doufám, že i Jasmína, jednou tedy bude mít své vlastní potomky," uvedl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Prahy.   

Tapírům, v pražské zoologické zahradě, se v poslední době daří více než dobře. Když se zde v loňském roce narodil sameček tapíra čabrakového.

"No tak to je zásluha samozřejmě našich chovatelů. Kurátora Pavla Brandla. Ale je pravda, že tedy loni jsme měli mládě tapíra čabrakového. To je sameček. Jmenuje se Morse. Opravdu ten jeho vzor byl taková morseovka. Tečka, čárka, čárka, tečka. Tohle mládě tapíra jihoamerického, to je trošku jinak zase vzorované. Takže skutečně. V tapírech se nám velmi daří," dodal Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. města Praha.

Jak je vidět, malé Jasmíně se velmi daří, a tak i my se připojujeme s přáním dlouhého a spokojeného života.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu