• Načítám...
>

Tenisté z Březiněvsi překonali rekord

  • 13. června 2021,
  • 20:58,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Březiněves má český rekord, a to sice v nejdelším tenisovém zápase dvouher. Během 24hodinového zápasu se na kurtech protočilo skoro sto hráčů. Od nejmladších, až po ty nejstarší. A nechyběli ani tenisové celebrity. Místní tělovýchovná jednota totiž slaví sto let.

Reklama

Tenistům Březiněvsi se podařilo vytvořit český rekord v nejdelším tenisovém zápase dvouher. Nepřetržitě se na místním kurtu hrálo 24 hodin.

"Během těch čtyřiadvaceti hodin se tady točí neustále dvojice tenistů a hraje se skutečně nonstop. Když nepočítám samozřejmě pauzy na výměnu stran," uvedl Jan Vocel, předseda TJ Březiněves.

Na kurtu se během čtyřiadvaceti hodin protočilo skoro sto hráčů. Patřili k nim třeba i nejmladší reprezentanti tělovýchovné jednoty.

"Je to nádhera, prostě jak se to vytvořilo. Bavilo mě to všechno," pochválil Ondřej Zajíček, tenista.

"Hrálo se mi špatně, nešlo mi to, ale bavilo mě to a nejvíc se mi líbí, že je tady hodně jídla. A prostředí máme myslím dobrý, takže se tady hraje všem dobře," pochválila také Adéla Dorociaková, tenistka.

Mezi účastníky tenisového maratonu patřil i kdysi dvaadvacátý hráč světa Bohdan Ulihrach.

"Tak já tento povrch trošku znám. Máme ho taky v Tróji, i když tady je jako novější, takže je to takový povrch ne moc tenisový sice. Člověk na tom musí běhat opatrně, aby se nezranil. Musí volit jestli se sklouznout nebo ne. Ale jo. Probíhá to v přátelské atmosféře, v přátelském duchu, takže úplně v pohodě," popsal Bohdan Ulihrach, tenista.

Rekord byl vytvořen i kvůli oslavám. Tělovýchovná jednota Březiněves totiž letos slaví sto let od založení.

"Naši předkové, mimochodem i mý vlastní předkové, zakládali tady před sto lety tělovýchovnou jednotu. A my celou dobu vlastně podporujeme sport v různých úrovních. A tím, že se nám podařilo rozvinout činnost tenisového oddílu do této podoby, no tak je to fascinující, protože tenisový oddíl je dneska, řekněme zastoupený bohatou členskou základnou od těch nejmenších až po seniory. Skvěle sportuje, skvěle reprezentuje," upozornil Jiří Haramul, starosta MČ Praha - Březiněves.

Největší hráčskou základu tělovýchovné jednoty tvoři hráči fotbalového klubu, ale i tenistů je v Březiněvsi požehnaně.

"Druhý největší oddíl v rámci té tělovýchovné jednoty. Máme zhruba pětatřicet dospělých a čtyřicet dětí. Máme k dispozici tři kurty. Dva umělé, tady za mnou jsou dva. A támhle jeden antukový," doplnil  Jan Vocel, předseda TJ Březiněves.

Kromě fotbalistů a tenistů tvoří místní tělovýchovnou jednotu i oddíl cvičení žen nebo zumby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu