• Načítám...
>

Praha na pět let zapůjčí Slovanskou epopej

  • 14. června 2021,
  • 17:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Slovanská epopej Alfonse Muchy bude následujících 5 let k vidění v Moravském Krumlově. Město splnilo všechna požadovaná kritéria vedoucí k zapůjčení. To musí ale schválit ještě pražští zastupitelé.

Reklama

Slovanská epopej Alfonse Muchy bude následujících 5 let k vidění v Moravském Krumlově. Její zapůjčení schválili pražští radní.

"Město Moravský Krumlov splnilo podmínky, které Hlavní město Praha dalo, abychom mu soubor díla Slovanská epopej zapůjčili na pět let. Ty podmínky byly velmi přísně nastavené," konstatovala Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

Velký důraz byl kladen zejména na technologické vybavení s potřebnými parametry, sjednané pojištění a další.

"Prostory musely být vybaveny protipožárním systémem, zabezpečovacím zařízením, systémem komplexní ochrany. A probíhala velmi přísná měření v těch prostor vzhledem ke klima, zda je možné ho tam zachovat stabilní. A to samé i s osvětlením. Tedy opravdu musím říci, že zastupitelé a vedení města Moravský Krumlov mělo spoustu práce s tím, aby dodrželo vše co hlavní město Praha prostřednictvím Galerie hlavního města Prahy dalo za úkol," dodala Hana Třeštíková, radní hl. města Prahy.

Přesný termín přesunu pláten je z bezpečnostních důvodů utajen. Podle všeho by ale díla Alfonse Muchy mohly být v Moravském Krumlově k vidění přibližně na konci prázdnin. Zapůjčení Slovanská epopej Alfonse Muchy musí ale schválit ještě zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu