• Načítám...
>

Hasiči ze Satalic mají novou zbrojnici

  • 15. června 2021,
  • 22:33,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hasiči z pražských Satalic mají novou zbrojnici. Ta nahradí původní, nevyhovující prostory, ve kterých měli hasiči zázemí několik let. Výstavba nové zbrojnice vyšla na 36 miliónů korun.

Reklama

Hasiči z pražských Satalic mají novou zbrojnici. Ta sboru dobrovolných hasičů nabídne větší komfort a zázemí, které budou moci využívat i mladí členové.

"Znamená tady pro nás mnohem lepší existenci do budoucna. Z našich, teďka provizorních prostor v bývalé staré hasičárně, tak tady máme úplně krásný prostor. Kde se můžeme, jako výjezdová jednotka i naši mladí hasiči, donekonečna už jako tady rozvíjet. Nejvíce hrdí jsme tady na ten prostor, uvnitř v prvním patře, na ten sál. Kam se nám vejde právě ten náš spolek, těch mladých hasičů. Teďka v provizorních prostorách dosavadní hasičárny, jsme působili v nějaké garáži, kam se pětatřicet dětí na tý schůzce v zimě prostě jako nemohlo vejít," konstatoval Tomáš Maršál, velitel jednotky SDH Satalice.

"Bezpečnost je pro nás jednou z priorit města, a je to bezpečnost v mnohých ohledech. Jako je třeba bezpečnost při povodni, ale je to také bezpečnost při požáru. Nebo víme, že hasiči nám nepomáhají pouze při požárech, ale při jakýchkoliv živelných pohromách. Anebo krizových situacích, které nám v Praze nastávají. A máme vedle profesionálních hasičů, máme v Praze 36 jednotek dobrovolných hasičů," zdůraznil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Praha.

O ně se primárně starají městské části. Na provoz sborů dlouhodobě přispívá také pražský magistrát, a to v rámci koncepce výstavby a rekonstrukce hasičských zbrojnic či dovybavení technikou.

"Považujeme to za důležité, aby síť těchto hasičských jednotek i nadále v Praze působila a pomáhali nám ve chvíli, kdy prostě opravdu normální člověk, který by šel někoho zachraňovat, tak by asi nevěděl úplně jak. Čili je to i práce s mládeží. Je to vychovávání nové generace lidí, kteří jak jsem říkal, považují hasičský, hasiče za takové spíše poslání než práci. Aby jsme si uvědomili, že je potřeba pomáhat také ostatním. Dobrovolní hasiči, jak už to z názvu vyplívá, to dělají zdarma, ve svém volném čase, a o to více je potřeba si jich vážit," dodal Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. města Praha.

V loňském roce byla nově postavena zbrojnice například v Čakovicích. O rok dříve pak v Praze 11 nebo Radotíně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu