• Načítám...
>

Trikolóra, Svobodní a Soukromníci odstartovali kampaň

  • 17. června 2021,
  • 15:50,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Obnovu státu po pandemii koronaviru, zrušení některých proticovidových opatření, snížení daní a také podpora podnikatelů. Tyto priority představili lídři koaličních stran Trikolóra, Svobodní a Soukromníci, kteří půjdou do podzimních voleb společně pod heslem Máte právo žít! Symbolem společného úsilí se stalo pírko v barvách trikolóry, které předsedové představili v rámci zahájeni kampaně.

Reklama

V nově otevřeném Muzeu Slivovice v Praze 1, tento týden odstartovala předvolební kampaň koalice stran Trikolora, Svobodní a Soukromníci. Volební program představili lídři koaličních stran. Ten se nese v duchu volebního hesla: Máte právo žít!, kterým koalice svůj program zastřešuje.

"Všichni máme právo život žít a prožít. Nikoli jen přežít. Covid už dávno není pouze zdravotnický problém. Je to problém ekonomický, společenský a právní. A nástup covidové totality musíme a chceme zastavit. Jsme přesvědčeni, že bohatství vzniká z práce nikoli z dotací a dávek," zdůraznila Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně strany Trikolóra.

V čele Svobodných povede stranu do voleb vystudovaný právník Libor Vondráček, který se zaměřuje na ústavní právo. Právě návrat k právnímu státu, sloužícímu lidem, je pro něj zásadním tématem.

"Tak, aby stát nepoužíval právo jako pendrek proti svým občanům. Ale aby používal právo jako štít. Jako štít, který chrání české občany, který chrání jejich svobodu, a který chrání také hodnoty, na kterých tahle země rostla," konstatoval Libor Vondráček, předseda strany Svobodní.  

Jedním z pilířů volebního programu koalice je náprava škod způsobených vládou během pandemie koronaviru. Zásadní je také nastartovat anti-byrokratickou revoluci a trvale snížit daně. Koalice stran chce rozvolnění některých proticovidových opatření. Například týkajících se dětí, a také je nutné po pandemii obnovit ekonomiku.

"To lze jedině, když využijete poctivé a velmi pracovité podnikatele, ať už české, moravské nebo slezské. Tam je přeci základ prosperity státu. Jsou to lidé, kteří tvoří hodnoty. Zaměstnávají drtivou většinu zaměstnanců a podporují své okolí tam, kde žijí a podnikají," doplnil Petr Bajer, předseda strany Soukromníci.

Symbolem kampaně se stalo pírko v barvách trikolory, které symbolizuje volnost a svobodu. Na zahájení kampaně promluvili, kromě předsedů stran, také jednotliví lídři krajských kandidátek. A společně pak na závěr symbolicky vypustili bílé holubice nad střechy pražských domů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu