• Načítám...
>

Praha fotografická vyhlásila vítěze

  • 23. června 2021,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nejlepší snímky soutěže Praha fotografická byly oceněny na slavnostním večeru na Staroměstské radnici. Letos se do soutěže přihlásila skoro stovka autorů a poslali více než tisíc fotografií. Mezi tématy pak převládal koronovarus.

Reklama

V Brožíkově síni, pražské Staroměstské radnice, byly vyhlášeny výsledky fotografické soutěže Praha fotografická. Do 25. ročníku soutěže bylo přihlášeno 1166 fotografií od 89 autorů. Častým tématem fotografií je hlavní město v době koronaviru.

"Fotografie byly hodně zaměřeny jednak na tu prázdnou Prahu, a jednak i na všechny okolnosti okolo toho," konstatovala Věra Matějů, předsedkyně společnosti Praha fotografická.

Soutěžilo se tradičně ve čtyřech stálých kategoriích - Krása Prahy a její proměny, Lidé v Praze, Problémy Prahy a Kronika hlavního města. Proměnlivé kategorie v tomto ročníku byly Dnešní Butovice a Praha dříve a nyní. Jednou z předávacích byla i místostarostka Prahy 1, Eva Špačková.

"Já jsem se toho zhostila velice ráda, protože jednak fotografii mám ráda a my u nás na Praze 1 máme báječné děti, které vlastně jednou jim budou, těm oceněným, šlapat na paty. Je to fotokroužek paní Antůškové," uvedla Eva Špačková, místostarostka Prahy 1.

A jaké fotky nejvíce zaujaly předsedkyni společnosti Praha fotografická, Věru Matějů?

"Mě tedy velmi zaujala ta série z demonstrací, pana Parmy. Je to celá série fotografií velmi zajímavých, a je to takový průřez vlastně všemi demonstracemi loňského roku. Potom se mi moc líbí ty fotky pana Tona od těch bezdomovců. To je jeho, tedy už takové mnohaleté téma, ale myslím si, že pořád tam nachází nové věci," popsala Věra Matějů, předsedkyně společnosti Praha fotografická.

Vítězové jednotlivých kategorií si kromě diplomu odnesli také hodnotné ceny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu