• Načítám...
>

Ve Slivenci se rekonstruují hlavní ulice

  • 24. června 2021,
  • 10:54,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Tři velké ulice ve Slivenci projdou, během čtyř let, kompletní rekonstrukcí. V současnosti se už blíží dokončení ulice Ke Smíchovu a další budou následovat. Buduje se tu i velká podzemní retenční nádrž, která zadrží vodu ze západní a centrální části Slivence.

Reklama

V městské části Praha-Slivenec v současnosti probíhá velká oprava několika hlavních komunikací. Jedná se o ulice Ke Smíchovu, K Lochkovu a K Homolce. Investorem je magistrát hlavního města.

"Ve Slivenci trvalo velmi dlouho, nežli se dokončila výstavba kanalizace a výstavba plynu. Ta skončila před několika lety a zanechala nám úplně rozbité komunikace. No a ty komunikace se musí nyní opravit tak, aby sloužily, ale aby tam také byly chodníky. Protože my bohužel často sloužíme jako objízdná trasa, když se ucpe Pražský okruh, a ti lidé na ulicích bez chodníků jsou opravdu extrémně ohroženi," uvedla Jana Plamínková, starostka MČ Praha-Slivenec.

Kompletní rekonstrukce těchto ulic je rozdělena do několika etap a celkově potrvá čtyři roky. V současnosti probíhají dokončovací práce ve východní části ulice Ke Smíchovu.

"Tam se zbrousila ta vrchní vrstva komunikace a bude se dělat nová. Ale nejenom to. Dělá se tam i nová děšťová kanalizace, respektive vpustě dešťové kanalizace. Zároveň se tam pokládá i nová optika, aby lidé měli pořádné pokrytí internetu, který tady úplně dobře nefunguje v naší městské části. A zároveň se tady dělají nové stožáry veřejného osvětlení," popsala Jana Plamínková, starostka MČ Praha-Slivenec.

Kompletní rekonstrukce této ulice by měla skončit už v srpnu. Ulice K Homolce si ještě na svojí rekonstrukci počká, ale už teď se tu buduje velká retenční nádrž.

"Bude zachytávat dešťové vody z velké části Slivence. Hlavně tedy z toho západního a centrálního Slivence a bude ji retenovat do té doby, než budou pomalu odpouštěny do potoka Vrutice. Protože ta Vrutice je poměrně malý potůček, a kdyby se tam nahrnulo po nějakém přívalovém lijáku to obrovské množství vody, tak by to úplně vymlelo to koryto," dodala Jana Plamínková, starostka MČ Praha-Slivenec.

Městská část také chystá revitalizaci potoka Vrutice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu