• Načítám...
>

Koalice SPOLU zahájila předvolební kampaň

  • 24. června 2021,
  • 11:15,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

SPOLU dáme Česko dohromady. S tímto heslem vstupuje do podzimních voleb koalice ve složení ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Ve svém volebním programu se koalice SPOLU zaměřuje na celou řadu oblastí. Mezi nimi nechybí například rozvoj venkova, dostupné bydlení nebo stabilizace veřejných financí.

Reklama

SPOLU dáme Česko dohromady. S tímto heslem vstupuje do podzimních voleb koalice ve složení ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Lídrem středočeské kandidátky je Jan Skopeček.

"Chceme vést pozitivní, věcnou předvolební kampaň, a to určitě platí. Na straně druhé nejsme populisté. Nechceme slibovat nemožné, takže v té kampani chceme říkat i nepříjemné pravdy. Prostě nebudeme slibovat věci, které jsou nesmyslné, které by poškodily Českou republiku. Nebudeme slibovat důchodcům tisícikorunové nárůsty důchodů nad zákonnou valorizaci, když prostě státní rozpočet na to nemá. Nebudeme slibovat další veřejné výdaje, když prostě musíme šestřit a dostat ty veřejné finance do pořádku," konstatoval Jan Skopeček, lídr koalice SPOLU pro Středočeský kraj.

Ve svém volebním programu se koalice SPOLU zaměřuje na celou řadu oblastí. Mezi nimi nechybí například rozvoj venkova, dostupné bydlení nebo stabilizace veřejných financí.

"Ukončit ten drastický nárůst zadlužení, který v posledních letech probíhá. Který plánuje paní ministryně Schillerová i na příští rok, v podobě toho nesmyslně obrovského deficitu ve výši pěti set miliard korun. Většina z nás má děti. Chceme jim předat tuto zemi nezadluženou, ekonomicky nerozvrácenou. Takže pro nás ta priorita je, vrátit hospodaření v České republice do rozumných, racionálních mezí tak, aby naše děti mohly stavět dálnice, mohly investovat do vzdělání a nemusely platit dluhy, které my jim dnes vysekáme," zdůraznil Jan Skopeček, lídr koalice SPOLU pro Středočeský kraj.

Další z priorit je doprava. Zaměřit se přitom koalice chce zejména na Středočeský kraj, který je dopravně nejzatíženějším krajem v Česku.

"Každý, kdo chce jet z kteréhokoli koutu Prahy, z jakéhokoli koutu České republiky do Prahy, tak musí projet Středočeským krajem. Čili tranzitním regionem, kde ta zátěž dopravou je opravdu enormní. A podle mého názoru, musí stát tuto specifičnost Středočeského kraje vzít v úvahu a na opravy a budování infrastruktury prostě posílat více peněz. Protože bez nich, ty středočeské silnice nevybudujeme a nebudeme mít dostatek peněz na jejich pravidelnou opravu," upozornil Jan Skopeček, lídr koalice SPOLU pro Středočeský kraj.

S tím souvisí i diskutované zavedení mýta v hlavním městě. To koalice zásadně odmítá.

"Ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli, že vedení Prahy koketuje s myšlenkou mýta, tak jsme okamžitě řekli stop, v žádném případě. Mýto pro Středočechy za průjezd Prahou je vyhlášením války občanům Středočeského kraje. Prostě o mýtě se nesmí ani mluvit, ve chvíli, kdy není vybudován Pražský okruh, kdy třista tisíc Středočechů, kteří každý den jezdí do práce, nemají jinou šanci než tou Prahou projet," dodal Jan Skopeček, lídr koalice SPOLU pro Středočeský kraj.

V případě úspěchu ve volbách plánuje koalice, společně s vedením hlavního města a Středočeského kraje, urychlit dostavbu Pražského okruhu, a také další významné dopravní stavby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu