• Načítám...
>

Čapadlo Hollar se otevírá veřejnosti

  • 25. června 2021,
  • 13:43,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Čapadlo Hollar se otvírá. Už brzy si tady můžete s výhledem na Pražský hrad dopřát třeba snídani nebo svůj oblíbený koktejl. Zároveň tu bude pro veřejnost připraven pestrý program, od ranního cvičení až po večerní koncerty.

Reklama

Čapadlo Hollar, které bylo léta zavřeno a sloužilo jako sklad, se otevírá veřejnosti. Pražané tak získávají nové místo pro trávení volných chvil s úchvatným výhledem na Pražský hrad.

"Všechno se vyčistilo, zpřístupnilo a teď tady pro Pražany je připravena letní scéna, kde se mohou občerstvit, ale taky třeba zažít nějaký kulturní zážitek v podobě koncertu, malého divadla," uvedla Hana Třeštíková, radní hl. města Praha.

"Bylo to místo, které bylo nepřístupné. Bylo tady zázemí pro tehdy fungující restauraci. Zároveň předpolí tohoto čapadla, tak spíše fungovalo jako veřejná toaleta a místo pro neoprávněné parkování. Takže my jsme v té první fázi chtěli zajistit bezpečnost a veřejný pořádek. Takže jsme instalovali další místo městského kamerového systému. Naistalovali jsme další dvě historické lampy, takže je tady osvětlení toho prostoru. A dali antiparkovací sloupky," upozornil Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Provozovatel čapadla, který vzešel z výběrového řízení, bude nabízet občerstvení a program od samého rána až do desáté hodiny večerní, kdy se bude čapadlo uzavírat.

"Dovedu si představit jakékoli ranní tělocviky. Od jógy přes Taj-či. Rádi bychom tady měli třeba pingpongový stůl, petangue. A když se volně přesuneme do toho odpoledne, tak když pomíjím jakékoli výtvarné výstavy nebo výstavy objektů, tak si dovedu představit i výstavy fotografií, výstavy konceptů pražské architektury, různé akustické koncerty, které nikterak nebudou rušit místní obyvatele. Naopak nabídnou nějaké zpestření toho dne," nastínil Michal Řepka, provozovatel.

Praha 1 by také ráda od tohoto čapadla postavila lávku k dalšímu čapadlu u Anenského náměstí, které by tím také zpřístupnila. Podle starosty by se tak mohlo stát už v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu