• Načítám...
>

SOU U Krbu pomáhá jižní Moravě

  • 30. června 2021,
  • 9:02,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Finančně přispět, tornádem postižené jižní Moravě, se rozhodli pedagogové Středního odborného učiliště U Krbu. Společně s učni napekli pět charitativních dortů s motivem štěstí. Ty se pak dražily a vybralo se 28 tisíc korun.

Reklama

Tornádo na jižní Moravě, a dění kolem něho, zasáhlo mnoho z nás. Na pomoc postiženým obcím vznikla řada sbírek a přispět se rozhodlo i pražské Střední odborné učiliště gastronomie U Krbu, a to nejlépe jak umí, pečením dortů. Nápad vzešel od učitelky odborného výcviku.

"Já jsem se v neděli ráno vzbudila a napadla mě právě ta myšlenka pomoci Moravě. Díky tomu, že upečeme několik dortů, které se potom mohou vydražit. Určitě jsme chtěli tématiku navodit pro štěstí té Moravě, aby se jí dařilo, aby se znovu mohla vzpamatovat a žít dál tak, jak byli zvyklí ti lidé tam," uvedla Petra Kšandová, učitelka odborného výcviku.

A tak vznikly dorty třeba s motivem čtyřlístku pro štěstí, kapky štěstí pro Moravu nebo velkého srdce. Pro dalšího z učitelů odborného výcviku Marka Tiefenbacha bylo toto pečení velmi osobní.

"Já bych rád vzkázal na jižní Moravu, jelikož pocházím z Mikulova, že jsem opravdu rád, že jsme mohli využít našich možností a podpořit jižní Moravu našimi dorty," vzkázal Marek Tiefenbach, učitel odborného výcviku.

Všechny dorty napekli a nazdobili učitelé odborného výcviku a učni během dvou dnů. Prvotní reakce ředitelky školy, když se o této iniciativě dozvěděla, byla jasná.

"Že mám strašně moc práce, ale všeho nechám a půjdu s našimi učiteli odborného výcviku do této akce, protože to, co se na Moravě stalo, nás všechny vzalo za srdce. V neděli, když jsem mluvila s paní mistrovou, tak jsme si rozdělily úkoly. Paní mistrové jsem řekla, že bude péci dorty a já budu prodávat dorty. Takže v tuto chvíli to vypadá, že jsem těch nádherných našich pět dortů, vydražila zhruba za dvacet osm tisíc korun," popsala Kateřina Mrvová, ředitelka SOU gastronomie.

Hned dva dorty, které pomůžou jižní Moravě, zakoupila Pražská plynárenská.

"My obecně, jako Pražská plynárenská, se samozřejmě snažíme pomoci různými cestami. Sponzorovali jsme, sbírku, posíláme nějaké technické vybavení. A přišlo nám fajn, proč nepomoci tady našim mladým cukrářům a současně přispět na dobrou věc. Takže jsme včera vydražili ty dva dorty za deset tisíc korun a jsme rádi, že pomůžeme jednak učňovskému školství a současně i pomůžeme Moravě," dodal Martin Pacovský, předseda představenstva Pražské plynárenské.

A jak dorty vypadaly po rozkrojení? Měly světlý korpus s máslovým krémem a všem moc chutnaly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu