• Načítám...
>

Praha spustila pilotní projekt BEZ GRAFFITI

  • 30. června 2021,
  • 14:42,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Magistrát hl. m. Prahy, ve spolupráci se společností Technologie hl. m. Prahy (THMP), spustil pilotní projekt "BEZ GRAFFITI", jehož cílem je aplikace antigraffiti nátěrů a odstraňování graffiti z objektů v majetku hlavního města.

Reklama

"BEZ GRAFFITI". To je pilotní projekt Magistrátu hl. m. Prahy, ve spolupráci se společností Technologie hl. m. Prahy (THMP),  jehož cílem je aplikace antigraffiti nátěrů a odstraňování graffiti z objektů v majetku hlavního města. Pražané tak mohou nahlašovat místa, kde se graffiti vyskytují prostřednictvím mobilní aplikace, která je volně ke stažení na Google Play: https://play.google.com/store/apps/details...

"Nejenom, že dokumentuje veškeré objekty nebo zpracovává ilegální graffiti na objektech hlavního města, ale také těch objektech, které spadají pod ty městské části. Tím vlastně docílíme toho, že ten BEZ GRAFFITI program, dokáže obsáhnout informacemi a daty vlastně celou Prahu," upozornila Martina Kaňáková, koordinátorka projektu.

Podněty odeslané prostřednictvím této aplikace bude evidovat společnost THMP, která je bude následně komunikovat s konkrétními městskými částmi.

"Tato aplikace umožňuje vkládání fotografií objektů s graffiti. Následně umožňuje s pomocí našeptávače identifikovat adresy objektů vlastněných hlavním městem Prahou a dále objektů, které jsou ve správě městských částí k tomu, aby si mohl daný nahlašovatel ten objekt vybrat a nahlásit ho," doplnil Tomáš Novotný, místopředseda představenstva THMP.

"My rádi budeme posílat tato data na magistrát a obráceně nám magistrát pomůže tím, že začne sdílet ta data. A vlastně se nám uzavře ten kruh, který budeme mít pokryt. Jak od občanů, kteří to posílají nám, od občanů, kteří to posílají na magistrát a od těch našich pracovníků. Takže já vidím jenom pozitivní věci a doufám, že to bude fungovat," konstatoval Richard Bureš, radní MČ Praha 1.

Magistrát i Technologie hl. m. Prahy shromažďovaly potřebná data téměř rok a veškeré kroky koordinovaly s památkáři. Ošetřit chtějí pro začátek patnáct konkrétních objektů. 

"Jedná se o objekty v rámci Pražské památkové rezervace. A dále se jedná o objekty, které jsou v lokalitě městských částí Praha 13 a Praha 14," dodal Tomáš Novotný, místopředseda představenstva THMP

Na projekt bylo vyčleněno celkem asi jeden a půl miliónu korun. Vyhodnotit ho magistrát plánuje v září. Tehdy i rozhodne o jeho dalším vývoji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu