• Načítám...
>

Pražská plynárenská Distribuce myslí na Pražany

  • 2. července 2021,
  • 13:30,
  • PRAHA,
  • Blanka Holoubková

Celé léto a ještě část podzimu, budeme v ulicích Prahy potkávat cedule s nápisem "Stavba plynovodu". Pražská plynárenská Distribuce, ale dbá na minimalizaci dopravních omezení. Jakým způsobem, to prozradí následující reportáž.

Reklama

Pražská plynárenská Distribuce se pustila do výměny potrubí. To staré je třeba vyměnit za nové, které má delší životnost a menší úniky plynu.

"Když se podíváte do našich finančních reportů, tak zjistíte, že asi miliardu dvě stě miliónů korun ročně, dáváme do sítě. Z toho asi osm set miliónů do investic. A zhruba čtyři sta miliónů do plánovaných i neplánovaných oprav," konkretizovala Pavlína Kouřilová, členka představenstva Pražská plynárenská Distribuce.

Protože Pražská plynárenská Distribuce myslí na Pražany, řídí se několika body, aby je co nejméně omezila. Jedním z nich je načasování na letní měsíce, kdy je ve městě méně lidí. Aby dopad na obyvatele Prahy byl co nejmenší, koordinuje Pražská plynárenská Distribuce své práce s dalšími společnostmi. Svou práci umí také fázovat, aby se nerozkopávaly celé úseky. A to nejen proto, aby zmírnila dopad na dopravu, ale i na životní prostředí.

"Pražská plynárenská Distribuce na realizaci této akce zvolila, řekl bych, dopravně šetrnější technologie. To znamená, že jsou to formy těsného protahu nebo vytěsnění stávajících plynárenských zařízení, kde v podstatě elimininujeme zemní práce. Vytváří se jenom jámy, startovací a cílové. A plynovody se protahují novým potrubím, které v podstatě v celých těchto délkách, nahradí to původní," popsal Tomáš Máčalík, vedoucí odboru řízení investic Pražská plynárenská Distribuce.

Během letních měsíců pracuje Pražská plynárenská Distribuce v okolí Ženských domovů na křižovatce Ostrovského x Radlická, na Karlově náměstí a v Legerově ulici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu