• Načítám...
>

Klusácký spolek se vrátil na scénu

  • 4. července 2021,
  • 14:42,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Ve Velké Chuchli si klusáci užívali sedmý dostihový den letošní sezóny. Nebyl to ale den, jako každý jiný.

Reklama

Zlatým hřebem, sedmého klusáckého dostihového dne, byla Velká dubnová cena hl. m. Prahy, která byla z původního termínu přeložena kvůli pandemii koronaviru. Pohár vítěze, si navzdory silné zahraniční konkurenci, odnesl jezdec David Dobrovolný spolu s klisnou jménem Kyza Deux Skree.

"Dobrý průběh dostihu. Pěkně jsem seděl za koňmi. Odpočívala. V cílové rovině ukázala co v ní je, že ještě umí vyhrávat," zhodnotil David Dobrovolný, jezdec stáje Roddenberry.

Sedmý dostihový den ve Velké Chuchli, znamenal také návrat Českého klusáckého spolku mezi pořadatele dostihů klusáků, a to díky významné podpoře Magistrátu hl. m. Prahy, který této organizaci poskytl grant na dvě sportovní akce. Při organizaci dostihů spolek spolupracoval s naší hlavní klusáckou autoritou – Českou klusáckou asociací.

"Já si myslím, že je mezi námi dobrá spolupráce. Že se vzájemně potřebujeme. A samozřejmě nemohu nezmínit i velmi významnou podporu hlavního města Prahy, které tento sport také podporuje," konstatovala Soňa Froňková,  předsedkyně Českého klusáckého spolku.

A podporu klusáci opravdu potřebují. Na rozdíl od západní Evropy či Ameriky je to u nás stále výrazně menšinový sport.

"Ale my věříme, že i se zvyšováním počtu pořadatelů se tento sport bude rozvíjet. Svědčí o tom i to, že naši žáci, žáci Střední školy dostihového sportu a jezdectví v Praze, mají o to zájem," zdůraznila Soňa Froňková, předsedkyně Českého klusáckého spolku.

Všichni naši jezdci navíc mají před sebou velký zahraniční vzor,  a to je klusácký sport ve Francii, kde se těší významné přízni veřejnosti.

"Pořádáme jako propagaci i dostihy pro francouzské klusácké koně. Takzvaný Trotteur France," upozornila Soňa Froňková, předsedkyně Českého klusáckého spolku.

Klusácký sport u nás podporuje i Praha TV. Její cenu si tentokrát odnesl Mykola Volf s hnědkou Toma Toma.

"Trénujeme každý den. Každý den, celý týden, měsíc rok. I v zimě i na podzim," uvedl Mykola Volf, jezdec stáje Sochor.

Sedmý dostihový den přinesl celkem sedm, velmi dobře obsazených dostihů s významnou zahraniční účastí. Z Německa přijelo dokonce devět koní. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu