• Načítám...
>

Fotbalgolf je hra pro všechny generace

  • 7. července 2021,
  • 21:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Hra pro všechny generace, a také pro všechny, kdo si chtějí užít zábavu a vyzkoušet něco nového - to je fotbalgolf. Jak už název napovídá, jde o kombinaci těchto dvou sportů. Ti, co ovládají kopací techniku, budou mít ale na hřišti určitě velkou výhodu.

Reklama

Mladý, rychle se rozvíjející sport pro všechny generace. To je fotbalgolf.

"Je to takový hybrid vlastně golfu a fotbalu. A v podstatě stejná pravidla jako u golfu. Osmáct jamek, sčítají se jednotlivé kopy," konkretizoval Jiří Vosecký fotbalgolfový hráč.

Hráči se tak snaží dostat fotbalový míč do jamky na co nejméně kopů. Podobně jako třeba na minigolfu, ale musí překonat celou řadu překážek. Jedno z hřišť, kde si fotbalgolf můžete v Praze zahrát, je na Jižním Městě přímo u Milíčovského lesa.

"Tady jsou takové jamky hodně technické. Není tady moc dlouhých kopů. Jsou hřiště, kde jsou třeba hodně dlouhé kopy. Tady ty kopy jsou spíše kratší. A pár na delší kopy. Takže je to hřiště vhodné asi opravdu pro každého, protože tady základ je umět kopnout do míče. Takže pokud někdo hrál fotbal, tak je to výhoda," popsal Jiří Vosecký fotbalgolfový hráč.

K zajímavým jamkám, na zdejším hřišti, patří ta poslední. Ta totiž většinou rozhoduje zápasy, protože je hodně složitá.

"Dost hráčů si tady na ní nahraje zbytečné kopy navíc, protože ta jamka je na tři PARy. To znamená na tři kopy. Je tady povinná překážka. To zamená, že já musím z toho odpaliště jít okolo té překážky, což je ten sloup po té levé straně. Dřevěný. A pak už je tam náběh. Kopeček, do kterého já se musím trefit. Takže teoreticky se ta jamka dá zahrát na dva kopy. Prakticky si ukážeme na kolik to bude," upozornil Jiří Vosecký fotbalgolfový hráč.

No a jak jsem si vyzkoušel, někdy nestačí k zdolání jamky ani deset kopů. Další, ze zajímavých jamek, je pak s překážkou, která dostala přezdívku "Záchod".

"Začátek je nějakých třicet metrů od první překážky. Ta překážka je vlastně jednoduchá. Na první pohled. Stačí poslat míč nahoru, a ten míč propadne vrškem toho... my tomu říkáme "Záchod". Vyjede už přímo proti té jamce, nebo proti té překážce jamka. Takže na první pohled jednoduchá jamka, ale trefit to z té dálky je relativně složité. Minimum, které tady je reálné, jsou dva kopy. To znamená prvním kopem do "Záchodu" a druhým kopem do jamky," dodal Jiří Vosecký fotbalgolfový hráč.

Zkušení fotbalgolfový hráči se mohou porovnávat i na turnajích nebo v rámci fotbalogolfové ligy. Pro začátek vám stačí ale dobré obutí na kopání a odhodlání zkusit něco nového.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu