• Načítám...
>

Na Legerově ulici budou nové přechody

  • 9. července 2021,
  • 13:06,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Dva nové přechody budou na Legerově ulici u křížení s Vinohradskou. Přes ulici totiž každodenně přebíhá více než 400 lidí, a díky přechodům se tu zvýší bezpečnost. Hotovo by mělo být do pěti týdnů.

Reklama

Více než 400 lidí denně přeběhne, podle pražského magistrátu, přes Legerovu ulici v místě, kde nejsou u křížení s Vinohradskou třídou přechody. To je pro chodce velmi nebezpečné, a i proto tu byly zahájeny práce, které mají situaci vyřešit.

"Zahájili jsme zde obnovu světelné signalizace, tedy obnovu technologie semaforu. A v návaznosti na to vzniknou zde dva nové přechody. Jeden zde dokonce i historicky býval. Ten byl zrušen z bezpečnostních důvodů, když zde vzniklo sídlo Rádia Svobodná Evropa, ale nikdy nebyl pak obnoven. A druhý bude hned u tramvajové zastávky. Nedávalo vůbec smysl, že tady ty přechody nejsou, protože řidiči zde stejně stojí na červenou. Takže se využije jen současný cyklus," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. města Praha.

Nové přechody tak nijak nezbrzdí automobilovou dopravu. Změny se dotknou i jediného přechodu, který na křižovatce je, přes Vinohradskou ulicí.

"A bude posunut přechod na Vinohradské blíže ke křižovatce, což je vždy lepší pro ty pěší vazby," upozornil Jaromír Heinc, ředitel sekce detailů města IPR hl. m. Prahy.

Za změny na křižovatce, a v jejím okolí, je ráda i druhá městská část.

"My se o úpravu této křižovatky snažíme de facto od roku 2007, a to už je hodně dlouhá doba. Z různých důvodů to nešlo. Nicméně v poslední době se udělala celá řada věcí, které to umožňují. Jednak je to ta úprava Muzejní oázy. Přidělal se chodník směrem k Hlavnímu nádraží," dodal Václav Vondrášek, místostarosta MČ Praha 2.

Přechody i s novou signalizací by měly být kompletně hotovy do pěti týdnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu