• Načítám...
>

Praha zná zhotovitele lávky HolKa

  • 12. července 2021,
  • 16:11,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští radní, na svém jednání, vybrali zhotovitele lávky HolKa. Do výběrového řízení se přihlásily celkem tři firmy. Mezi kritérii nebyla pouze cena, ale rovněž délka stavby nebo například délka záruční doby.

Reklama

Lávka HolKa, která spojí Holešovice a Karlín, je o krok blíže ke své realizaci. Pražští radní totiž na svém jednání vybrali zhotovitele této stavby v hodnotě 300 miliónů korun.

"Vyhrála výběrové řízení společnost Skanska. Výjimečné je, že jsme nesoutěžili pouze na cenu, ale dalšími kritérii byla i délka zhotovení díla. Což Skansa nabídla taktéž nejkratší délku zhotovení díla. A zároveň dalším kritériem byla délka záruční doby, kde Skanska taktéž nabídla nejdelší záruční dobu," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Do výběrového řízení byly přihlášeny další dvě stavební firmy. Jejich nabídky ale nebyly pro hlavní město tak všestranně výhodné.

"Nyní, pokud se nikdo do výběrového řízení neodvolá, tak budemem moci podepsat smouvu a během následujících měsíců zahájit stavbu. Očekávám, že by se mělo začít stavět někdy na podzim, a to by mělo být během čtrnácti měsíců," dodal Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pět metrů široká a 285 metrů dlouhá lávka je navržena jako železobetonová konstrukce z prefabrikovaných částí. Na holešovickém břehu Vltavy bude nástup na lávku na Bubenském nábřeží, před branou do Pražské tržnice. Na karlínském břehu zase naváže na místní cyklostezku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu